Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért gáz az, ha egy lányt...

Miért gáz az, ha egy lányt érdekel a számítástechnika?

Figyelt kérdés
Ha többen vagyunk, és felmerül egy számítógépes probléma, sokan csak kinevetnek, vagy oda sem figyelnek, ha megmondom, mit tegyenek. De ha ugyanazt egy fiú mondja, akkor komolyan bólogatva megpróbálják, és legtöbbször sikerül is megoldani a hibát. Aztán ha megmondjuk, hogy eredetileg az én ötletem volt, akkor vagy el sem hiszik, vagy azt mondják, hogy biztos csak véletlen volt.
2009. jan. 14. 00:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert fiús szakma, és egyesek élnek a sztereotípiákkal, hogy műszaki dolgokhoz, számítástechnikához csak ffiak érthetnek, nők nem.

cáfolj rá erre! ha legközelebb a te jelenlétedben adódik gond az egyik géppel, ülj le elé, és oldd meg. biztos nagyot néznek majd a fiúk, aztám elismeréssel veszik tudomásul, hogy a nők is legalább annyira lehetnek hozzáértők, mint ők.

2009. jan. 14. 00:56
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Valóban általában a fiúk értenek hozzá, kicsit a logikája talán közelebb áll a férfi gondolkodásmódjához. De néha-néha akad egy amazon is, aki legalább olyan jó, vagy még jobb is, mint a ffiak. Csak mivel ilyennel még nem találkoztak a körülötted lévők (pontosabban nem vették észre), ezért gondolják, hogy Te is csak kattintgatsz, ahova sikerül :)

Egyáltalán nem gáz, hogy értesz hozzá, sőt! Én is azt mondom, cáfolj rájuk. Lökd el a gép elől azokat a fiúkat, és mutasd meg, mit tudsz :) Cselekedni kell, nem beszélni :D

Aztán problémamegoldás után a jutalomsöröket behajtani!! :D

2009. jan. 14. 01:30
 3/11 anonim ***** válasza:
92%

[link]

Az ilyenek miatt is csökken a ffiak bizalma a nők info.tudásában... :'(

2009. jan. 14. 02:20
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb nő valamiért valóban nagyon analfabéta a szakmában. Ez okozhatja az előítéleteket is. Akadnak azonban kivételek, és én pl. kifejezetten imádom őket. :P
2009. jan. 14. 03:13
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem gáz, én örülnék neki, ha a lányok is értenének hozzá. Én fiú vagyok, és az egyik csaj ismerősöm mindig engem ugráltat, ha nem tud valamit. Elmagyaráznám neki, hogy mit hogyan kell, de nem is hajlandó odafigyelni. Aztán megint megkérdezi ugyanazt, amit már nemegyszer megmutattam neki. Szerintem ez a gáz.

Az előbb linkelt oldal. Pfff... Szégyen!

2009. jan. 14. 03:22
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Inkább örülj neki, hogy értesz hozzá, az értelmesebb fiúknak ezzel imponálsz, hogy meg tudsz magadtól is oldani egy problémát. Tény, hogy sokan nem szeretik, ha egy lány ilyen téren lepipálja őket, de hát istenem, ne foglalkozz velük :)

Nekem van egy lány ismerősöm, aki felettem jár programozó szakon egyetemre. És még szép is :)

2009. jan. 14. 07:59
 7/11 yuda ***** válasza:
100%
Abszolút nem gáz, de még nem találkoztam ilyen lánnyal, nyilván ritka, de üde színfolt a számítástechnikában.Én személy szerint üdvözöllek a klubban.
2009. jan. 14. 09:04
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem gáz, sőt... Nekem kifejezetten imponál, ha egy lány ért ilyesmikhez, én is ismerek olyan lányt, aki ért az informatikához... Van, mikor én kérdezek tőle, és szerintem ezzel nincs semmi baj... A linkelt oldalhoz: "Webdesigner oklevéllel rendelkezem" - Ez komoly? Kíváncsi lennék, hogy hányan bízták meg honlapkészítéssel, karbantartással...
2009. jan. 16. 14:10
 9/11 Eninővér válasza:
78%
A 16 éves lányom számítástechnikai zseni:-)persze én lehetek elfogult, de egy FELNŐTT FÉRFI ORVOS is rábízta a honlapja készítését és evvel a 3 kiemelt szóval mindent elmondtam:-) A korabeli fiúk sem berzenkednek, mert diplomatikusan úgy segít, mintha a srác fejéből pattant volna ki a dolog :-)Vagy érezteti, hogy ők esetleg más tantárgyból jobbak, mert mindenkinek más más az erőssége.Hozzáállás kérdése, hogy az erősebb nem ne érezze rosszul magát, ha valamihez picit nem ért.
2009. jan. 24. 10:54
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Kezdetben engem is kinevettek, de most már komolyan veszik a tudásomat, sőt, 8. után informatikus szakközépbe készülök:) ne foglalkozz velük, mutasd meg, hogy mit tudsz...lehet, hogy irigyek, és nem tudják elfogadni a tudásod... :) legalább is nálam kezdetben ez volt...:)

Egy 6.-os lány:)

2010. jan. 29. 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!