Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi okozza, hogy állandóan...

Mi okozza, hogy állandóan lefagy a számítógép?

Figyelt kérdés
Adott egy gép (P4-es, 6 éves). Az utóbbi időben bekapcsolás után rendszeresen lefagy, többször újra kell indítani. Kb. 1 éve lett benne cserélve tápegység, idén nyáron pedig winchestercserére került sor (a szerelő a régi winchestert is benne hagyta a gépben). Mi okozhatja a problémát?
2010. nov. 12. 19:34
 1/1 anonim ***** válasza:

Hosszú leszek, kevés az információ, és nem látom innen :)).

Milyen operációs rendszert használsz?

Első körben szoftverek között csemegéznék, átgondolni a probléma megjelenése időpontja környékén milyen szoftvereket telepítettél fel.

Vírus és/vagy hasonló nyalánkságok (Ad-ware, spyware...) sincs kizárva, ahogy az sem, hogy csak egy "nagytakarítás" kell a gépnek :) (scandisk, töredezettség mentesítés, registry takarítás, és az említett szoftver-hiba megjelenés összefüggés és értelem szerűen azokat lelőni a gépről :P)

Portalanítva mikor volt utoljára? A hővezető paszta milyen állagú a processzoron (illetve van-e még? Régi gépemben nekem már csak száraz por volt :D)?

Mivel portalanítasz?

Miért kérdezem? Azért, mert ha nincs túlmelegedés védelem, akkor nem kikapcsol a gép, hanem lefagy (furcsa ellentét :D).

Az oké, hogy egy éve lett cserélve benne táp. Azért megnézném én azt a tápegység márkát :) (sajnos itt hatványozottan igaz, hogy olcsó húsnak híg a leve).

Másrészt mekkora teljesítményt képes leadni a táp írás szerint (más kérdés, valójában mennyit ad le)?

Nem kizárt persze sem az alaplap (bár ez csak nagyon végső esetben merem állítani), processzor (szintúgy), de a régi winyó' sem.

Mindegy. Amit első körben próbálj meg, hogy lehúzod a régi vinyót. Másodszor, hogy portalanítod a számítógépet. Lehetőleg ne porszívóval, mert ha berepül egy jumper, akkor aztán leshetsz, miért nem hajlandó esetleg bekapcsolni sem =). Kompresszor, vagy pc boltban kapható sűrített levegő. Gumikesztyűt húzz, mivel a bőröd zsíros, még jobban fog tapadni a kosz (nekem sem ártana betartani -fütyörészés-).

Elfelejtettem írni az elején, hogy !!!HÚZD KI A SZÁMÍTÓGÉPET A KONNEKTORBÓL ÉS VÁRJ MÉG VELE EGY KIS IDŐT, NYOMD MEG A BEKAPCSOLÓ GOMBOT, HOGY AZ ESETLEG FELGYÜLEMLETT FELESLEGES FESZKÓ' NE OKOZZON GONDOT!!! (ha gondolod, hagyd meg az email címedet és segítek)

2010. nov. 12. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!