Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Az iMessage miért konvertálja...

Az iMessage miért konvertálja át mp3 fájlokat m4a-ba?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Studióban dolgozok, ezért elég gyakran küldöm, ha lehet iMessagen keresztül át a dalokat, a még nem kész verziókat mp3-ba és most az elmúlt pár napban valamiért, minden mp3 fájlt, amit átküldök m4a-ba konvertálja át, de úgy is, hogy az én telefonomon mp3-at mutat, azén akinek küldtem pedig m4a-t. Ez miért van és, hogyan lehet ezt kikapcsolni vagy mit lehet ezzel kezdeni? Tudom, hogy nincs sok a különbség, meg, hogy a végeredményben túl sokat nem számít, csak örülnék, ha azt küldené a telefonom, amit akarok.

A válaszokat előre is köszönöm!

tegnap 09:40
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
És miért is olyan nagy baj ez? Mért nem alapból m4a-ban renderelsz? Sokkal jobb minőségű mint az mp3. Igaz talán kicsit nagyobb fálj méret, de ez számít így 2025-ben? :D
tegnap 11:21
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

#1 a konvertálgatás sosem tudja javítani a minőséget, inkább ront rajta.

Csak akkor van értelme ha pár kB tárhelyre van szükséged.

De hogy ezt kérdés nélkül automatikusan tegye...

tegnap 12:57
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem azt mondtam hogy konvertálja hanem hogy miért nem alapból abba rendereli.. a konvertálás nem renderelés tessék értelmezni. Ha a nyersanyagot ami még nincs veszteségmentesen tömörízve mp3ba röktön m4aba rendereli akkor sokkal jobb lesz a minősége mivel az nem veszteségmentes tömörítés. És akkor megszűnik a probléma hogy autómata átkonvertálja a másik eszköz m4aba. De egyébként mivel veszteségmentes az m4a ezért ha mp3ból átkonvertálja az eszköz nem veszít akkor sem a minőségéből szóval még mindig nem értem mi a probléma. Ez egy tanács volz de nyugodtan lehet lepontozni meg kötekedni.
tegnap 22:29
 4/5 anonim ***** válasza:

3

Az m4a az az mp4 nek a videót nem tartalmazó verziója, amiben általában aac hang van. Ami ugyanúgy veszteséges mint az mp3, csak tömörebb, kicsivel kevesebb helyet foglal.

tegnap 22:48
 5/5 anonim ***** válasza:
#4 Nincs olyan hogy általában. Ha ALAC codecsel rendereli ki akkor veszteségmentes.
ma 04:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!