Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan lehet levédetni egy...

Hogyan lehet levédetni egy dizájnt, egy logot?

Figyelt kérdés

Terveztem pár mutatós logot a cégemhez és nem szeretném,hogy mások is azzal nepszerusitsek a termekeiket. Hogy vedethetem le?

kell egy cegnek lenni mogotte vagy eleg mint maganember?

Meg nem aktiv a ceg, azert kerdezem. A mai online vilagban olyan konnyen ellopja valaki a grafikákat. Ezert akarom,hogy védett legyen. Mint pl apple, meki stb...

febr. 5. 10:14
 1/3 anonim ***** válasza:

Ilyesmi lehet talán a megoldás, legalábbis a hivatalos:

[link]

febr. 5. 10:18
 2/3 A kérdező kommentje:
Nezem,koszonom.
febr. 5. 10:28
 3/3 anonim ***** válasza:

"Terveztem pár mutatós logot a cégemhez és nem szeretném,hogy mások is azzal nepszerusitsek a termekeiket. Hogy vedethetem le?"

Védjegyoltalmat kérsz rá:

[link]

amit a #1-es hozzászóló belinkelt, az a formatervezési minta - például egy terméked kinézete.

"kell egy cegnek lenni mogotte vagy eleg mint maganember?"

Erről a védjegyek és a földrajzi árujelzők oltalmáról szóló 1997. évi XI. törvény ( [link] ) így ír:

"9. § (1) A védjegy jogi oltalma (a továbbiakban: védjegyoltalom) azt illeti meg, aki a megjelölést az ebben a törvényben előírt eljárás útján lajstromoztatja.

(2) A védjegyre oltalmat szerezhet bármely természetes vagy jogi személy, függetlenül attól, hogy folytat-e gazdasági tevékenységet."

a "természetes személy" magánemberre vonatkozik.

febr. 5. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!