Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » HP 255 G9 hűtőrendszer hibaüze...

HP 255 G9 hűtőrendszer hibaüzenet, mit kellene csinálni?

Figyelt kérdés

[link]

Tegnapelőtt este kezdődött, hogy játék közben rettenetesen elkezdett belassulni, én azt hittem, hogy a frissítés miatt (Genshin update). Kb. 30 másodpercenként 1-2 másodperc erejéig felment 60 fpsre, utána 15 körül mozgott, pedig eddig fixen 60-on futott. Ekkor vettem észre, hogy rettenetesen fura hangokat ad ki a laptop, amilyet eddig még soha. Rendszeres időközönként kattogott/kopogott hármat, aztán volt, hogy egyáltalán nem zúgott, de valamikor meg egy-egy pillanatra maxra kapcsolt és ezt ismételte. Rendesen megijesztett, hogy mi baja lett. Olvastam már olyat, hogy másnak is szétb@szta a gépét a Genshin és szervizeltetni kellett, de most nem is ez a lényeg. Most is furán kattog. Tegnap délután már nem is mertem használni, de most inkább úgy vagyok vele, hogy csak nem melegítem túl, akkor talán nem gáz, ha nem megy a hűtő. Nem tudom, hogy fizikai baja van vagy hardveres. Elolvastam azt az oldalt, amit a hibaüzenetben is említettek, de akkor most tényleg csak fújjam ki légspray-vel? Side note: már sípol is a laptop belül, meg folyamatosan nyekereg. Már tegnap azt hittem, hogy a hard drive-val van valami gond, de a gép meg a hűtőt írta. Kénytelen leszek alapvető használatra fogni a laptopot, mert erről tanulok, meg kb. mindent ezen csinálok. Elvileg még garanciálisnak kellene lennie, de nem néztem még utána. Ti mit tennétek a helyemben?

jan. 1. 20:58
 1/8 anonim ***** válasza:

Vagy valami kosz van a ventilátorban vagy csapágyas lett és feladta. Ha garis akkor jelzed az eladónál és majd megnézik takarítani kell vagy megdöglött.

Ha nem garis szervíz,takarítás és/vagy csere.

jan. 1. 21:14
 2/8 A kérdező kommentje:
Szóval ilyenkor közvetlenül az eladónál kell jelezni? És csak akkor kell HP üzletbe/szervízbe vinni, ha már nem garanciális?
jan. 1. 21:21
 3/8 A kérdező kommentje:
De magamtól semmiképpen se próbáljam meg leszedni a hátlapot, igaz? Az megbontja a garanciát?
jan. 1. 21:22
 4/8 anonim ***** válasza:

Fú te, hány éves vagy? :)

Ha garis ott jelzed ahova a garid szól, ha nem garis akkor akármelyik szerviz.

Monsanám, hogy csinálhatod magadnak is, de a kérdés alapján úgy érzem jobb ha ezt kihagyod.

jan. 1. 21:28
 5/8 A kérdező kommentje:
Fogadni mertem volna, hogy valaki előbb-utóbb megkérdezi, hogy hány éves vagyok, mintha ennek bármi köze is lenne a kérdésemhez. Felnőtt vagyok, de még nem volt dolgom gararanciával eddig szerencsére. Régen gépem volt, abban tudtam cserélni alkatrészeket, de a laptopokról nem sok mindent tudok. A másik az, hogy ez már az általam keresett pénzből van, tehát nyilván sokkal óvatosabban akarok vele bánni, nehogy aztán még többet kelljen ráfizetnem (pl. elcseszem a garit).
jan. 1. 21:40
 6/8 anonim ***** válasza:

"Fogadni mertem volna, hogy valaki előbb-utóbb megkérdezi"

Naná, teljesen keversz fogalmakat ( pl hardveres és fizikai ami ugyanaz ), azt sem tudod van-e még garid... Hát erről nem arra szoktunk következtetni... szóval érted :D

Ha gépekben cserélgettél alkatrészt akkor ebben is tudsz. Ha nincs már garancia a laptopon akkor pár csavar után hozzáférsz a hűtőhöz:

https://www.youtube.com/watch?v=LBxttfqV1Jc

Ha csak portalanítani kell azt meg tudod te is csinálni. Ha alkatrész kell akkor google. Ha nem akarsz sz0pni vele akkor meg valami laptop szerviz ami lehet hogy gyorsabban szerez be alkatrészt, ha cserélni kell.

jan. 1. 22:12
 7/8 A kérdező kommentje:

Jajj, bocsi, a hardveres-szoftveres dolgot véletlenül hardveres-fizikainak mondtam, ezt tényleg összekevertem. A szoftveresre gondoltam. Bár nézhettél volna középkorúnak vagy idősnek is, mert ők általában kevésbé értenek a gépekhez a fiatalabbakhoz képest.

Még egy kérdés: az ilyen szervizek ugye nem tartják várólistán hetekig a laptopot? Pl. a hangszerészeknél van ez, hogy egy billentyű kicseréléséhez két és fél hónapig várni kell.

jan. 1. 22:38
 8/8 A kérdező kommentje:
3 év garancia volt rá és másfél éve vettem, szóval még garis.
jan. 1. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!