Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mediamarktban jelenleg kapható...

Mediamarktban jelenleg kapható laptopok közűl, melyiket érdemes megvenni?

Figyelt kérdés
Keret : 160 ezer van rá. Amire nekünk kell, internetezésre, egy két online játékra s ennyi. Lényeg hogy ne legyen lassu, s bírjon már ki jópár évet javítás nélkűl.
ma 12:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Ha nem baj, hogy nincs rajtuk Windows, van viszont 16GB RAM:

[link]

[link]

Ha kell Windows (cserébe a processzor gyengébb):

[link]

Vagy csak 8GB RAM van:

[link]

[link]

Más paraméterek is számíthatnak, neked kell tudnod.

ma 12:45
 2/11 anonim ***** válasza:
Mi az a kettő online játék? Ennyiért nagyon a laptopok aljából lehet turkálni, játszani oltári szívás lesz vele, ha valami komolyabb gépigényű játékról van szó.
ma 12:48
 3/11 A kérdező kommentje:
A rendszer nem lényeg. Azt fel tudom rakni.
ma 12:50
 4/11 A kérdező kommentje:
Lenovo mint márka amúgy jó? Jó gépeket csinálnak?
ma 12:53
 5/11 anonim ***** válasza:
Rosszat még nem olvastam róluk.
ma 13:02
 6/11 anonim ***** válasza:
Amúgy nyilván a helyén kell kezelni a dolgokat, tehát ennyiért nem kell csodát várni. Az elsőnek pl. TN kijelzője van ( [link]
ma 13:05
 7/11 anonim ***** válasza:
46%

Még egyszer: konkrétan milyen szintű online játékra kell? Egy böngészős majomkodásra kb. minden jó. Egy "rendes" játékhoz viszont kelleni fog valami gyengébb dedikált videókártya, anélkül halál. Plusz ami még halál: 512-es SSD MINIMUM kelleni fog. A 256-ossal csak szenvedni fogsz a tárhely hiány miatt állandóan. A 16 giga memória szintén kell, 8-ból nagyon hamar ki tud fogyni a rendszer. Nálam most meg van nyitva a Chrome kb. 8 tabbal és egy Spotify, Windows 11-el ez már 8 giga RAM-ot fog.

Nem alternatíva laptop helyett egy PC? Az jelentősen olcsóbb tud lenni (mondjuk ott nyilván szükséged lesz egy kijelzőre is pluszban).

ma 16:04
 8/11 A kérdező kommentje:
A játék az egy online farnerama lenne, meg kislány valami pónis játékkal játszik állandóan.
ma 17:21
 9/11 anonim ***** válasza:
Ne hallgass erre a maximalistára. Adott eset 128GB is elég. Nekem 64GB van a (Windows-os) tabletemben. Szükség esetén bővíthető memóriakártyával, amire programokat is lehet telepíteni. Minimum 16GB RAM meg nevetséges, ha nem valami erőforrás-zabálóról van szó. Pár böngészőlap nem az, akármit is látsz a feladatkezelőben. Nem tudhatod, mik vannak ott pontosan.
ma 17:35
 10/11 anonim ***** válasza:

Ja az ilyenekre tök mindegy a videókártya.

Itt rászűrtem a linken a szerintem vállalható laptopokra, amiket nem akarsz majd jövőre a falhoz vágni, vagy pénzt költeni nagyobb háttértárra és memóriára később:

[link]

Kb. ez a kettő fér bele a keretedbe, de mindenképp a másodikat javasolnám:

[link]

[link]

A második abból a szempontból sokkal jobb választás, hogy egy normális IPS kijelző van benne, sokkal jobb lesz ránézni.

Azonban itt jön a képbe az, hogy a jó istenért sem vennék laptopot a Media Marktból. Én évek óta innen rendelem a rokoni és baráti körbe a laptopokat, sokkal nagyobb a merítés, itt is rászűrtem a szerintem "kötelező" paraméterekre:

[link]

"Lenovo mint márka amúgy jó? Jó gépeket csinálnak?"

Nekem még sose volt bajom velük.

ma 17:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!