AMD drivert folyamatosan újra kell telepíteni???
Adott egy Rx 6600 xt videókártya, az utóbbi időbe előfordult, hogy nem volt kép amikor elindítottam a gépet. Ilyenkor hosszan nyomtam a bekapcsoló gombot, utána újraindult és jó lett, ekkor az Amd driverje azt írta hogy nem kompatibilis a mostani verziómmal. Letöröltem, újra letöltöttem a legfrissebbet, ezután tökéletesen futottak a játékok is minden. ADDIG A percig amíg megint megcsinálta azt, hogy fekete kép, megint újraindítás és megint nincs driver :)
Mi az istentől lehet ez?
A kártya nem melegszik, stabjl fpseket hoz.
Úgy tűnik, hogy az RX 6600 XT kártyáddal kapcsolatos driver problémák elég gyakoriak.
Íme néhány lehetséges megoldás, amit érdemes kipróbálnod:
-Használd a DDU (Display Driver Uninstaller) programot a régi driver teljes eltávolításához. Ez olyan, mintha alaposan kitakarítanád a szobádat, mielőtt új bútort veszel.
-Telepítsd az AMD legfrissebb driverét, de ne az Adrenalin szoftvert használd, hanem a Radeon Pro-t. Ez általában stabilabb működést biztosít.
-Ellenőrizd a BIOS beállításaidat. Állítsd a PCI Express-t Auto helyett Gen 3 vagy 4-re. Néha egy BIOS frissítés is segíthet.
-Kapcsold ki a Windows automatikus driver frissítését. Ezzel megakadályozhatod, hogy a Windows felülírja az általad telepített drivert.
Ha semmi sem működik, fontold meg a BIOS frissítését. Ez kicsit ijesztő lehet, de néha szükséges lépés.
Ne feledd, ha minden kötél szakad, mindig ott van a jó öreg "kikapcsolom és újraindítom" módszer. Néha a számítógépeknek is kell egy kis pihenés, akárcsak nekünk egy hosszú nap után.
Köszi szépen, letöröltem az Amd cleanerrel 0-ra a régi drivert, jelenleg most jó, meglátjuk meddig..
Ha nem, akkor megyek tovább a lépésekkel, amit leírtál :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!