Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » 2025 től megszünik az eddigi...

2025 től megszünik az eddigi Ügyfélkapu. Az új verziórol irják hogy android vagy Ios függő lesz, okostelo kell hozzá. Asztali gépen windows alatt eszerint nem tudom majd használni?

Figyelt kérdés

nov. 21. 21:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

"Asztali gépen windows alatt eszerint nem tudom majd használni?"

De, lehet, írják is:

"webes vagy asztali (desktopos) változat, ha nincs okostelefonja vagy tabletje (pl. TOTP.APP [ [link] ], Verifyr [ [link] ])"

[link]

nov. 21. 22:00
 2/11 anonim ***** válasza:
70%
PC weboldal ugyanúgy megmarad. Csak annyi a változás hogy belépéskor név+jelszó helyett név+telefonnal kell azonosítani magad. 🫠
nov. 21. 22:46
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Belépéshez kell a telefon, NEM a használathoz!
nov. 22. 07:36
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Egy authenticator appra van szükséged. Telefon nélkül PC-re is lehet ilyet letölteni.

Alapvetően jó elgondolás, mert biztonságosabbá teszi a belépést. Hallottam olyanról, hogy bizony lopták már el emberektől a belépési jelszavukat és ügyködtek vele.

Nahmost a gond az, hogy az authenticator átlagembernek macera lesz kissé, és ha elveszti a belépési adatokat, telefont cserél, stb és nincs meg a visszaállító kód, akkor utána mehet újracsináltatni, ügyfélszolgálathoz, stb. Egy bank esetében nem gond, mert pl CIB-nél nekem egy telefonhívás és már küldik is az apphoz az új aktiváló kódot sms-ben, de állami szektorban gyanítom, hogy nem lesz egyszerű.

nov. 22. 08:26
 5/11 anonim ***** válasza:
80%
Csak a sima ügyfélkapu szűnik meg, ügyfélkapu+ megmarad, ahhoz meg elég egy token generátor app (ami manapság már úgyis fent van az ember telefonján), vagy van webes token generátor is.
nov. 22. 14:41
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
Csak a szokásos, fidesz being fidesz, ha valami eddig működött és könnyebbé tette az emberek életét, akkor azt azonnal fel kell számolni, bonyolultabbá kell tenni, gondolom valami haver ezen is szakít milliárdokat + jól meg lehet majd vele figyelni az állampolgárokat, mint Kínában.
dec. 7. 21:38
 7/11 anonim ***** válasza:

#6: Nem.

A kétfaktoros azonosítás egy szükséges biztonsági lépés. Bankoknál, levelezőszolgáltatásoknál már régóta jelen van.

dec. 7. 21:45
 8/11 anonim ***** válasza:
0%

#7 És ki szerint szükséges?

Addig nem volna vele semmi gond, ha opcionális, szabadon választható dolog lenne. A gond azzal van, hogy erőszakkal rákényszerítik az emberekre. Én például rohadtul nem akarok kétfaktoros azonosítást, mert irritáló, hosszadalmas, bonyolult, plusz én nem vagyok rágyógyulva az okostelefonra a tinikkel ellentétben, akik a feneküket is azzal törlik lassan. Nekem tökéletesen elég lenne a név+jelszó, minden felülethez, köszönöm szépen.

dec. 7. 21:54
 9/11 anonim ***** válasza:

#8: Minden biztonságtudatos felhasználó számára, aki nem szeretné, ha személyhez köthető fiókját nem törhetnék fel könnyedén.

A banki szektorban ez már régóta kötelező; nagyobb e-mail és közösségi oldalaknál is elérhető már egy jó ideje, az USA hasonló szolgáltatásaiban is van ilyen:

[link]

dec. 7. 22:13
 10/11 anonim ***** válasza:
#8: Lehet hogy irritáló, de ha ellopják adataidat és kárt okoznak (legyen az pénzügyi, vagy adataiddal visszaélnek) akkor biztos máshogy látnád a dolgot. Igen, kell az erőszak, mert az emberek nagy része még jelszót se tud rendeset beállítani.
dec. 7. 22:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!