Hogyan lehet mikrofont csatlakoztatni laptophoz mikrofon bemenet nélkül?
Vettem egy vezetékes mikrofont laptophoz, de utólag vettem észre, hogy a laptopomon csak fejhallgató bemenet van. (Jack csatlakozó 3.5). Ha vennék egy splittert (ilyenre gondolok: [link] ) segítene vagy mivel alapból nincs mikrofon bemenet a gépen semmi értelme, mert nem működne?
Esetleg az lehetséges, hogy usb végűt veszek és ahhoz csatlakoztatom?
Mind a kettő működik.
Hasonlóan a telefonok jack csatlakozóihoz a laptopra is kombó jack-et raknak. Mic + stereo out egyben.
De csak hogy ne legyen olyan egyszerű az élet, kombó jack -ből is két féle van CTIA és OMTP.
Passz, hogy a tiedbe melyik van. És ugye annak megfelelő splittert kell venni.
Ha USB -s veszel, akkor meg gyakorlatilag egy külső hangkártyát csatlakoztatsz a gépedhez, saját vezérlővel. De ez is van olyan jó megoldás (ha nem zavar hogy lefoglal egy USB -t).
"Tehát egyszerre szeretném használni a bluetoothos fejhallgatót és a vezetékes mikrofont."
Szerintem nincs olyan külső hangkártya amin csak mic van. De nem is kell hiszen a oprendszerbe be tudod állítani melyik forrás legyen a hang kimenet és melyik a mikrofon.
Azt csatlakoztatod amit használsz is. Nem kötelező, hogy a hangkártya minden csatlakozója tele legyen.
Tök mindegy mennyi hangkártya vagy bluetoothos fejhallgató van a gépedre kötve. A gépház > rendszer > hang -nál beállítod melyik legyen az alapértelmezett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!