Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Régi asztali gépet össze...

Régi asztali gépet össze lehetne hozni?

Figyelt kérdés

Csak úgy poénból elgondolkodtam rajta h milyen lenne már ha egy ilyen mondjuk 2000-es évjáratú gépet összehozni. Vagy egy olyan gépet amin még a windows XP ment.

Nekem van egy nagyon régi hddm 1 gigás windows 98 van rajta, innen jött az ötlet, hogy vajon meg lehetne e teremteni azt a gépi "környezetet " amibe ha beteszem ezt a régi vinyót és megy? Mindenből régi kellene alaplapból, ramból, processzorból, videókártyából, és a gépház is azt az időt tükrözné vissza. Tiszta retró lenne, és azokkal a programokkal rajta amik abban az időben voltak. Meg lehetne csinálni? Neten hozzá lehet férni ilyen régebbi alkatrészekhez?

nov. 7. 12:35
 1/8 anonim ***** válasza:
80%
Sima ügy. Egy csomó ilyen alkatrész van fent hardveraprón amiből ki lehet hozni gépet nosztalgiázni.
nov. 7. 12:54
 2/8 anonim ***** válasza:

[link]

Van hardver rogyásig. Én spec a 2000-res évek közepét/második felét céloznám. Lga775-re mennék, azon még megy az XP és brutálisan erős gépet lehet fillérekért gründolni. 2000 környéki procik elég gyengék, és egy jó 3dfx kártya is qva drága és gyenge.

De egy jó core2duo 2-4 GB RAM-mal és egy jó kis freskós ATI PCIe kártyával mindent is visz.

Ez a nagyon retróból vissza vesz, de olcsó és erős gép hozható ki.

nov. 7. 14:31
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekem van is ilyenem, egy cégtől selejtezték ki úgy 10 éve, 2006-os évjáratú XP-vel, bár Win 7-hez is vannak driverek hozzá. Csak egy háttértárat kellett belepattintani, ami egy 80 GB-os HDD lett, így authentikus a retro élmény. Bár ezen már van SATA port, így belemenne egy SSD is, de az úgy nem az igazi, ha gyorsabban indul mint a maga korában.
nov. 7. 15:57
 4/8 anonim ***** válasza:
61%

A Facebookon rengeteg retro-csoport van, ahol ezekkel üzletelnek. Egy ilyen gépet 10-15.000-ből kihozol. Én is tagja vagyok néhánynak.

Te nagyjából Pentium II-III típusra gondolhatsz. Az I-nek az XP még sok egy kicsit.

nov. 7. 16:57
 5/8 anonim ***** válasza:

A PII PIII sajnos aránytalanul drága. A P4hez a normális lapok szintén :/

Az LGA775 az még egész olcsó és teljesen jól használható.

Nekem van P4-em, de én vas árban szereztem :)

nov. 7. 17:57
 6/8 anonim ***** válasza:
nov. 8. 20:30
 7/8 anonim ***** válasza:
Ennyiért az az álló P3 ajándék.
nov. 8. 20:38
 8/8 anonim ***** válasza:

#5-nek:

Én elraktam egy régi Pentium IV-es procit régebbről, annak az alaplapja szállt el. Nagyon jó gép volt. Egy mag, két szál. A rendszer kétmagosnak kezelte, 2X3 GHz. Némelyik Dual-core-t is leverte.🤣

[link]

nov. 9. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!