Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ez elég lesz még játékra?

Ez elég lesz még játékra?

Figyelt kérdés

egy lenovo legion 5 laptop készüléket használok.

specifikációk

i5 13450HX 10 mag 16 szál

16 gb ram DDR5 4800mhz bővíthető + 1 slot

RTX 4060 8Gb 140w változat

512 GB m.2 nvime ssd bővíthető szintén + 1 slot

ez a gép 2025-re elég lesz még? vagy vegyem meg 50xx szériás laptopok valamelyikét. 5060 esetleg 5070 lenne a ki szemelt darab. a pénz az nem számít, de azért feleslegesen se akarok költekezni ha nem muszáj.

tudom nem vagyunk előre látok, de azért még is meg lehet saccolni nem? az asztali gépemben egy strix 2070 van. ami nem mai darab! és minden mai játéknál 1080p ultra dlss quality beállítással, meg van minden mai címnél a 60 fps egy két kivételével. és azt hiszem 5 éves ez a kártya.

okt. 14. 21:08
 1/6 A kérdező kommentje:
monitorja ki maradt! az 1440p 165hz darab.
okt. 14. 21:10
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

"a pénz az nem számít"

Akkor mázlista vagy, ha kevésnek fogod érezni veszel a "kiszemeltek közül" majd eggyet. Azért ez a vas még egy jó darabig használható lesz. Én simán végigtolnám vele a 2026-os évet is. 😉

okt. 14. 23:25
 3/6 anonim ***** válasza:

Minek vennél másikat? Csak mert van pénzed rá?

Jó ez még. Ha keveselled a ramot vehetsz még egy 16-ost, ha az SSD lesz kicsi, azt is tehetsz bele még egy nagyot.

A többi meg jó lesz akár 2 év múlva is.

okt. 15. 08:37
 4/6 A kérdező kommentje:

8 GB vrammal, 2 év? hát azért nem hiszem! azért mondom, mert én nem szeretek kompromisszumot kötni egyik játéknál sem. kivéve ha multiplayer játékról van szó! mert oda kell a sok fps ugye. mert 165hz monitort nem könnyű ki hajtani!

de most az összes multiplayer játékom, 180-200 fps-el hasit a vason. 2025-ben, remélem ez nem fog változni. köszi a válaszokat! ment a zöld. :)

okt. 15. 17:46
 5/6 anonim ***** válasza:
2-3 perc alatt egy Youtube videó segítségével minden játéknak van Vram takarékos érelmes beállítása. Igen ez nem egy "Ultra preset" gép, de semmiképpen nem rossz.
okt. 15. 19:37
 6/6 A kérdező kommentje:

én arra a dologra jutottam, hogy ha kevés lesz a gép 2025-re, akkor jön a 5060 vagy 5070-es verzió! de inkább 5070.

gen ez nem egy "Ultra preset" gép, de semmiképpen nem rossz.

ahogy mondod. olyan játékok mint pl... alen wake 2 hellblade 2 starfield ezek a játékok kérik a vasat! és még is 80+ fps-el mennek a gépen full ki maxolva.

ha ezt tudja hozni 2025-re is, akkor boldog lennénk.

nyilván ha le csökken ez az egész 60 fps-re, nem fogok sírni! nem vagyok annyira fps huszár! de 40 fps-el se akarok játszani.

okt. 15. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!