Mi történhetett a gépemmel? Tegnapról mára darabos lett, szaggat és ledobálja a hardvereket.
Windows 10.
Eddig nem volt semmi baja, tegnap éjjel még úgy kapcsoltam ki hogy minden jó. Ma meg bekapcsolom, még el se kezdtem csinálni semmit, csak megnyitottam az Instát, erre elkezdett szaggatni, majd lefagyott, újra kellett indítanom. Na onnantól katasztrófa:
-Első újraindításnál teljesen kifagyott, elment minden a monitorról (viszont furcsa volt hogy a kurzor ott maradt a feketeség közepén), és hallatszott az a tipikus "tü-dü-düh" hang, amikor leválaszt valami hardvert. Kb. 30 másodperc után visszajött, a visszacsatlakoztató hanggal együtt, de borzalmasan lassú volt, semmit nem tudtam megnyitni.
-Ismét újraindítottam, akkor a betöltőképernyő helyett volt pár másodpercig sötét, majd az üdvözlő felirat helyett már a kész rendszer villant fel, ugyanazzal a hanggal.
-Ez megismétlődött még egyszer.
-Ezután a teljes hálózatot lekapcsoltam, és onnét indítottam újra, itt már a rendszer elindulása jó volt, de azóta rohadt lassú minden, főleg a net, rendesen darabosan görgeti a sima szöveges oldalakat is, rettentő irritáló.
Mi a fene történhetett? Valami hardver hibásodhatott meg? Vírus? Por került a gépbe? Valaki tudja mi okozhatja ezt, tapasztaltatok már hasonlót?
Újabb fejlemények közben:
-Megpróbáltam elindítani egy GTA-t, ami eddig mindig futott, ezt az üzenetet dobta fel kétszer egymás után: "A D3D11-compatible GPU (Feature Level 11.0, Shader Model 5.0) is required to run the engine." Nem tudtam elindítani. Ezzel a játékkal kettő napja még játszottam.
-Megpróbáltam elindítani egy LEGO játékot, elindulni elindult (sokszorosa idő után mint általában), de olyan szinten szaggat hogy belépni sem tudok, a főmenüből kilépni is 30 másodperc volt (máskor kettő, azaz kettő gombnyomás).
Biztos hogy valami baj van a géppel.
Még egy:
Most a GTA IV-et akartam elindítani, látszólag el is indult, majd a betöltőképernyőnél fatal errort kaptam ezzel a szöveggel:
"GTA IV FATAL ERROR: Unable to create depth render target - Check that your Video Card meets or exceeds the minimum requirement. You may also try re-installing DirexctX and/or the latest video card driver."
Kétszer is GPU-t, Graphics Card-ot emleget a hibaüzenet.
Tehát videokártya ki, másik gépbe be, vagy másik videokártya ebbe a gépbe. Azonnal kiderül, hogy az volt-e a probléma oka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!