Mért bír ilyen keveset az aksi?
szavaidból azt veszem ki, hogy a 50 perc reális ennél a laptopnál? mert a hódozhatósága miatt vesz az ember egy laptopot leginkább, ahogy ezt én is tettem.
de 50 perc kapacitású akkumulátorral szart se érek! mert azon gondolkodtam mielőtt meg vettem, hogy milyen jó lesz télen ki ülni az előtérbe a kandalló mellé, és játszani. vagy nyáron az udvaron kerti ki ülőre le ülni, és ott nyomni a játékokat. de így ezt el is felejthetem! 50 perc? és ez átlag felhasználás! és ha játszanánk? 20 perc? 7 éves telefonom akkuja többet bír!
Ahogy korábban is írták, a fogyasztást lehet korlátozni és így növelni az akkuidőt.
(másik Energiasémát váltasz, ahol esetleg még kézzel is korlátozod a teljesítményt, illetve visszább veszed a fényerőt)
A gyártók által mellékelt akkuteszt idők pedig bizonyos körülmények között érhetők el, pl.:
- fényerő 50% vagy alatta
- wifi kikapcs
- helyben tárolt video lejátszást indítasz 1080p felbontásban, hardveres gyorsítással
(nem számítva, ha illesztőprogram problémák is vannak, amik miatt magas a CPU-GPU terheltsége)
" a 50 perc reális ennél a laptopnál"
Játékok esetén reális. A procid normál TDPje 45W, a videókártyád 140 Wattos ez 185Watt. Ha beleszámolod a többi sallangot, SSD-t, kijelzőt stb simán 200W környékén(felett) vagy játék közben ami egy óra alatt 200Wh és mindezt egy 80Wh-s akkuból...
Bevallom nem olvastam el a leírást az előző válaszom esetén, az normál használatra vonatkozott és nem játékra. Energiatakarékos módban asztali dolgokznál simán hozná ez a laptop az 5-7 óra üzemidőt, de játékok alatt ez felejtős.
ha le veszem 50%-ra a fényerőt, akkor olyan mint ha napszemüvegbe gépeznénk. ami elég zavaró.
wifi kikapcs? akkor hogy legyen net? akkor ugyan úgy kábelt kell magam után hurcolni amit nem szeretnénk. az energiasémát azt még meg nézem! de nem hiszem hogy sokat nyernénk vele!
le fotóztam egy lehetőséget, amit elvileg akkumulátor idejét növeli. annyira nem értek hozzá, szerinted miket alkalmazzak itt?
Energiatakarékos módban asztali dolgokznál simán hozná ez a laptop az 5-7 óra üzemidőt, de játékok alatt ez felejtős.
játékok szempontjából, ezt én is tudom.
de sima nettezésnél is le merül 50 perc alatt! az energiatakarékos módot, hogyan bírom beállítani?
Start menü gombján jobbegérgomb > Eszközkezelő > Videokártyák kategórián duplaklikk > itt mik szerepelnek?
Illetve van Egyéb vagy Ismeretlen (sárga felkiáltójeles) eszköz a listában máshol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!