Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Szerintetek meg éri a csere?

Szerintetek meg éri a csere?

Figyelt kérdés

vettem egy laptopot kb 3 hete. nagyon jól muzsikál játékok alatt, szeretem nagyon.

i5 13450HX 10 mag 16 szál

16 GB DDR5 4800 mhz RAM

rtx 4060 8GB 140W kártya

512 GB m.2 SSD

kijelző 1440p 165hz

és ezt a gépet ajánlotta fel cserére egy illető.

pc

i9 11900kf

64 gb ram 3200mhz ddr4

rtx 3080

2 tb ssd m.2

táp és alaplap nevet még nem irt a gyerek, azért nem írtam le.

tudom hogy a pc erősebb! de jövőre nézve is? úgy tudom hogy 3xxx széria kártyákban, nincs meg az a technológia, ami a 4xxx széria kártyákban van. nem tudom hogy ez mennyire számít. kicsit zavarodott vagyok! ezért fordultam hozzátok.

szept. 27. 12:17
 1/6 anonim ***** válasza:
Erősebb a gép, de én 3 hetes laptopot nem cserélnék el
szept. 27. 12:18
 2/6 A kérdező kommentje:
ja hát igen! főleg 3 év garancia van rá. és ezt tudom hogy új! mivel bontatlanul került a birtokomba üzletből.
szept. 27. 12:22
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

már okés az a proci, de franc se cserélne le már egy új gépet egy 4 éves platformra. akkor se, ha az az akkori csúcs.

a technológia az a DLSS újabb változata, ami leginkább frame gen-t jelenti (korábbi DLSS felskálázási funkciók elérhetőek 3000 szérián is).

tapasztalatom szerint értelmetlen... alacsony fps-en nem segít a frame gen, magas fps-ből meg minek akarna bárki mégtöbbet csinálni? szóval ez úgy lényegtelen, főleg hogy az asztali 3080 amúgy keresztbe megeszi azt a mobil 4060-at dlss+frame.gen-nel együtt is.

mindeg yis...

én nem... jó gép ez a lopistopi 4060 most 1080p-re. biztosan nem cserélném le az új lapost egy kitudjakinek a használt szarára

szept. 28. 00:02
 4/6 A kérdező kommentje:

köszi a választ! a laptoppal minden mostani játéknál, 80-90 fpst érek el. 1080p max beállítással! ez mire nem elég? az uj call of duty black ops 6, mikor ment a béta, 1080p dlss balenced beállítással, 160-170 fps meg volt deathmatch-ek alatt. így 165hz monitor is is volt maxolva.

köszi hogy le beszéltetek róla! ment a zöld. :)

szept. 29. 10:16
 5/6 anonim ***** válasza:

A PC minden szempontból erősebb, ami a laposban zavaró lehet majd az a kevés ram és a kicsi SSD, de ezek szükség esetén bővithetők, ilyen kategóriás gépeknél.

Amikorra a 4060 kevés lesz az a PC se fog sz@rt se érni én sem cserélném el.

szept. 30. 14:29
 6/6 A kérdező kommentje:

Amikorra a 4060 kevés lesz az a PC se fog sz@rt se érni

hát ha kevés lesz, akkor rtx 5070 rendelkező laptop fog a helyére jönni ha meg jelenik. most is 4070-el akartam venni laptopot, csak a üzletben nem volt készleten sajnos. de ez a 4060 is több mint elég.

szept. 30. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!