Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A GIMP használata nehéz, vagy...

A GIMP használata nehéz, vagy csak nekem tűnik nehéznek?

Figyelt kérdés

Nemrég tanultam róla, azelőtt sosem hallottam róla.

Elég zavaros program.

szept. 23. 09:03
 1/9 anonim ***** válasza:
52%
Nem vészes, bár nem tudom mit szeretnél, meg lehet szokni. Én főleg termékek mögüli háttér kiszedésre, cserélésére használom, nekem erre teljesen jó, főleg, hogy ingyen van.
szept. 23. 09:19
 2/9 A kérdező kommentje:
Hát ezek az egymásra illesztések elég zavarosak.
szept. 23. 09:56
 3/9 anonim ***** válasza:
78%
A digitális képfeldolgozás is egy szakma, meg kell érteni, hogy mi miért hogy működik, ez pedig ha eddig nem foglalkoztál vele nem egyszerű, de nem lehetetlen feladat. Ha megérted, akkor akár Photoshop tutorial-ok is segítenek, mert - nem minden - sok funkció a GIMP-ben is megvan, max. más módon.
szept. 23. 10:59
 4/9 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem nem nehéz. Én autodidakta módon tanultam meg, előtte nagyon minimálisat használtam a PS-t is, de ha most odaültetnének egy PS elé, elég nagy bajban lennék, hogy mi hol van.

Ami kifejezetten tetszik a Gimpben, hogy a kijelölésekkel nagyon jól bánik, könnyen lehet átméretezni őket.

szept. 23. 11:04
 5/9 A kérdező kommentje:

Hali. Köszi a válaszokat. Iskolában találkoztam vele először, és eddig csak csak azon a pár tanórán foglalkoztam vele. De van még házi feladat GIMP-el, szal most autodidakta módon kell törődnöm vele.

Egyelőre még idegen ez a program nekem.

szept. 23. 11:42
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem extrém buta, suta, pocsék elrendezésű a photoshop után.
szept. 26. 23:44
 7/9 anonim ***** válasza:

Nos ránéztem a mostani windowsos változatra, pár dolgot változtattak, elrejtették (csoportosították az eszközöket, de ez visszaállítható).

A rétegekkel kapcsolatban két tipp, hátha segít: ha csinálsz egy kivágás , majd beillesztést , akkor ez lebegő rétegbe kerül. A lebegő réteg módosítható, de utána el kel dönteni mi lesz a sorsa. Átalakítható új réteggé, hogy ez később könnyebben használható legyen más műveleteknél, de akár az eredeti rétegbe is visszakerülhet, azaz később már annak a része lesz. A másik lényeges dolog az alfa csatorna, vagy átlátszóság. Ha egy JPG képet beillesztesz rétegként, az nem tartalmazza ezt, manuálisan hozzáadod és ezután már, ha kivágó eszközöket használsz, vagy radírt, akkor a törölt részeken, átlátszóvá válik az adott réteg, azaz, ha az alatta lévőn van valami tartalom, akkor látszódni fog.

szept. 27. 08:50
 8/9 anonim ***** válasza:

Egyébként amit #6-os írt, valószínű így is van, de ugye ez így is van jól,

hiszen a Photoshop egy profiknak szánt eszköz, amiért kemény pénzeket fizetnek és itt a profit úgy értem, azoknak szánták akik ezzel keresik kenyerüket, ott pedig az idő pénz. A sok bejövő pénzből pedig tudják biztosítani a fejlesztéseket stb.

A Gimp pedig ingyen elérhető tehát feltehetőleg nem a produktivitás és költséghatékonyság a cél, vagyis lehet 10x annyi idő vele megcsinálni ugyanazt, mint PS-ban.

Összességében ezek az ingyenes progik elsősorban akkor jók, ha vagy hobbi vagy nem túl sűrűn kell hogy alkosson velük, de néha okozhatnak meglepetést, mert ha valaki spéci dolgot akar, lehet előbb meg lehet velük csinálni, ha mondjuk le tudja gyártani hozzá a scriptet stb.

szept. 27. 09:07
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekem a Photoshop tűnik nehezen kezelhetőnek a Gimp után.

Van egyébként egy PhotoGimp nevű projekt, ami a Gimpet alakítja Photoshoposabbá, de évek óta nem nyúltak hozzá, nem is nagyon terjedt el: [link]

szept. 27. 09:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!