10 ujjas vakon gépelés gyakorlása hogyan?
Figyelt kérdés
Suli miatt elkezdtem megtanulni a 10 ujjas vakon gépelést, viszont nem megy mindig rossz billentyűt nyomok, a gyűrűs és kisujjam nem tudom külön-külön mozgatni ezáltal vagy egyszerre nyomok meg 2 betűt vagy teljes káosz lesz és nem tudom ezellen mit lehetne tenni valaki valami tanács esetleg más is van/ volt így ezzel? Válaszokat előre is köszönöm!#Vakongepeles #Tizujjalgepeles
szept. 3. 19:00
1/6 anonim válasza:
Mamàm mutatta régebben nekem. (Kìvàncsi voltam). Úgy kell hogy jobb kéz bal kéz ott megtanulod h mi van alatta fixen és ahhoz viszonyìtva körbe is,és amikor gépelsz akkor mindig ugyanoda tér vissza a kezed.. kb ennyi. Kva sok gyakorlás és menni fog 😃 Hajrà
2/6 anonim válasza:
Egyébként, ha már sokat gépeltél két kézzel valamilyen módon, akkor már nincs rá szükség. Én már mondatoka tudok úgy képelni, hogy nem is nézek oda, csak a monitort, ahova írok. Leginkább a középső-mutató ujjamat használom rá, de néha azért besegít a hüvelyk és a gyűrűs ujjam is.
Nyilván számítógép elött töltöm az időm legtöbb részét, plusz munkám is olyan, tehát előbb utóbb úgyis rutinból jön, hogy tudsz írni oda nézés nélkül.
Fejből én se tudom, hogy melyik karakter hol van, ha utcán megkérdeznék, hogy a @ melyik, nem tudnám megmondani, hanem a kezemben van benne, hogy miket nyomok hozzá.
3/6 anonim válasza:
Van vagy volt néhány gyakorlóprogram, talán van online is, csak nem biztos, hogy ezek léteznek magyar kiosztáshoz.
4/6 CspCsj válasza:
Van több online is, sokat kell gyakorolni velük:
5/6 Hintalow válasza:
Ha szórakozni is akarsz közben, akkor ajánlom ezt
Jól be lehet vele gyakorolni a sebessèget 😀
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a hasznos válaszokat!
szept. 4. 17:38
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!