Mi a véleményetek erről a a gépről?
a gamer pc mellé szeretnénk vásárolni magamnak egy gamer laptopot.
laptop márka Lenovo LOQ 15APH8
amit tud
15,6" 144Hz, monitor
AMD Ryzen 7 7840HS
16GB RAM
NVIDIA GeForce RTX 4060 8GB GDDR6
512 GB nvme ssd
amitól tartok, az a cpu hőmérséklet. egyes játékokban, 87 fokra is fel ment a proci! nem túlzás ez egy kicsit?
Ezek az új generációs processzorok ilyenek. Ez nem gond, nagyon pici a chip, kis felületről kell elvonni a hőt, ezt hatékony hűtővel is nehéz feladat. Valószínűleg soha nem lesznek terhelésen 60-70 fokon tetőző processzorok már.
Ilyen processzort még csak ROG Alley-ben (Z1 extreme) próbáltam azért finom kis cucc. És ott még dedikált RTX kártya sincs. Csak az integrált Radeon 780M. Finom meleget fúj az is ki, lassan egy éve van használatban, megpusztulás jeleit nem mutatja.
100 fok alatt jó az a procihő. 87 az alatta van, tehát jó. Curve optimizerrel lehet esetleg próbálkozni, negatív 10-20-as értékekkel, vagy akár magonként belőni
AMD mobile prociknál live-ban lehet profilkat létrehozni erre, pl UXTU progiban.
Inkább a GPU miatt aggódj. A kis 4060 az nagyon gyengének számít a 7840 mellé. Simán kihajtana egy magas TDP-s 4090-et is a proci.
néztem teszteket a 4060-rol, és 76 foknál nem igen volt melegebb egyik játéknál sem! processzor annál inkább.
de ryzen helyett, Intelt választottam mivel nem volt raktáron ryzen kivitel sajnos. :/
i5 13450HX
ha jól láttam ez a processzor, 10 mag 16 szálas. elég lesz azért egy darabig ugye? ja meg ugye a 4060. ha ezt az évet meg a következőt ki húzza, akkor nekem tökéletes.
a cél 1080p 60 fps.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!