Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Milyen számítógépes munkák...

Milyen számítógépes munkák vannak?

Figyelt kérdés
Egész nap a gép előtt ülök, és informatika szakon tanultam, mindenki mondja, miért nem vállalok el valami számítógépes munkát. Na de a programozói / fejlesztői dolgok nem érdekelnek, se az ilyen adarögzítő, beszerző, excel, sap baromságok, ezektől kiráz a hideg. Multimédiás vagyok, film, zene, játék. Milyen ilyesmi munkakörök léteznek?
aug. 30. 14:05
 1/7 anonim ***** válasza:
71%

Neked semmilyen.

Abból nem lehet megélni, ha csak fogyasztod más termékét.

aug. 30. 14:21
 2/7 A kérdező kommentje:
1: látom te kisegítőt végeztél.
aug. 30. 14:23
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem, én évek óta informatikusként dolgozom.

Nem életszerű, hogy számítógépes munkából megélj, ha nem érdekel semmi, és nem is tudod, mik vannak. A játék érdekel, de nem fejlesztenél? Akkor mi lenne, streamelnél?

Ez így komolytalan. Vedd célzásnak az ismerősöd megjegyzését.

aug. 30. 14:36
 4/7 anonim ***** válasza:
aug. 30. 14:45
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha a játék érdekel, akkor a

- 3D modellezés

- 2D/3D animáció

- 2D grafika

- UI terverzés (akár weboldal, akár játéknál, appnál)

- hang effekt/zene készítés

Én programozó vagyok (hobbi szinten játékfejlesztő), mellettem 2D, 3D grafikus van, főleg csak modellezés és grafika, de néha animáció is. Általában netről keresünk, vagy asset storeból animációkat. Persze jobb lenne a saját.

Zenét és hang effekteket szintén netről, vagy AI generált cuccokból, kivágott elemekkel dolgozunk.

Játék esetében amúgy még ott vannak a tesztelők is, de itt nem ilyen "kipróbálom és elmondom mi bugos" kategória...hanem rendesen leírva a teszt eseteket, dokumentálni, stressz teszt stb. Tehát egy komolyabb tesztelő általában félig fejlesztő kategória is, mert olyan szoftvereket is használ amik tesztelésre és debugolásra alkalmasak. Pl megnézi a teszt alatt a betöltési időt, megnézi mi lassítja, melyik asset mekkora helyet foglal, generáltak esetén mi mennyire gyors. Teszteli a párhuzamos generálást is, mekkora tűréshatár van stb. Legalábbis nálunk munkahelyen webnél a tesztelő feladata nem csak kattintgatás volt, hanem rendesen stresszteszt és jó pár olyan szoftveres megoldás összeállítása amihez csak ő értett, mert az volt a feladata.

Ha már a tesztelőket felhozzuk, akkor mellette egy nagyon fontos része a biztonságtechnika. Igen vannak olyan emberek akiknek csak az a feladatuk, hogy teszteljék a sérülékenységet. Pl mivel hashelsz jelszót, mennyire biztonságos egy API, miket ad ki magából a weboldal. Pl megmondja milyen PDF generátort, használ, milyen verzión fut stb.

Vannak a projekt/folyamat menedzserek akiknek az a feladatuk, hogy a fejlesztők, tesztelők, megrendelő, jogászok és egyéb emberek munkáját összekössék. Feladatokat szétbontsák, kommunikáljanak stb.

aug. 30. 15:19
 6/7 anonim ***** válasza:
Bár nem "munka", esetleg zenekészítés?
aug. 30. 15:54
 7/7 A kérdező kommentje:
5: köszi, ez egy hasznos válasz! Sok minden felugrott a fejemben ahogy olvastam a soraid, jó pár dologhoz értek is. Majd mazsolázgatok, hogy melyik lehetőség a legideálisabb.
aug. 30. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!