Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan telepítsem újra a...

Hogyan telepítsem újra a gépemet ?

Figyelt kérdés

Kaptam egy ACER Aspire 4253 típusú laptopot . Rendkívül lassú , gondoltam újra telepítem . Van rajta cimke felirattal : Windows 7 home prem OA .

Hogy oldjam meg , hogy a rajta lévő progik megmaradjanak , ha lehetséges .

(Mellesleg lemezem sincs , netán forrást is jó lenne , ha mondanátok) Köszi

aug. 29. 22:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
72%
13 éves laptop. Szerencsés szám. SSD van benne? Ha nem azzal kezdd.
aug. 29. 22:20
 2/11 anonim ***** válasza:
46%

"netán forrást is jó lenne , ha mondanátok"

Egy használt kartonpapírra ráírod: adományokat gyűjtök SSD-re, kiülsz vele egy forgalmas sarokra és kiteszel magad elé elé egy üres konzervdobozt.

Talán így összejön az anyagi forrás.. 😁

aug. 29. 22:34
 3/11 anonim ***** válasza:
57%
Szia! Újratelepíteni a gépedet úgy hogy megmaradjanak a programok szerintem semmi értelme, bár csak én vagyok így ezzel, mivel akkor az össze fájl is megmarad, amik lassíthatják a gépedet, egy teljes újratelepítést javaslok, ha egy HDD van benne akkor egy SSD-re váltás sem baj, bár ha jól látom ez egy régebbi típusó laptop, így az is elég nagy változás lenne. Ha még "tuningolni szeretnéd" lehet találsz használtan vagy újonnan is ramot, nem tudom milyen típus megy bele, azt sem, hogy hány megahertz-es elnézést, hogy nem néztem utána, de ha tuningolni szeretnéd akkor ezeket ajánlom, illetve egy optimalizáció is friss windowson, bár még nagyobb hatást érhetnél el ha váltasz más OP. rendszerre mondjuk valamilyen asztali Linux-ra de a Linuxhoz kell tudás, előfordul. hogy paracssort kell használni. Remélem tudtam segíteni, bocsánat ha sokat írtam és össze vissza, csak löktem a szavakat. Legyen szép napod! Szia
aug. 29. 23:25
 4/11 CspCsj ***** válasza:
100%

Gyorskeresésre ezeket a lényeges alkatrészeket találtam:

- processzor: AMD E-240

- memória: 4 GB (két foglalat, max 8GB)

- háttértár: 160 GB HDD

8GB memóriára bővítve, és a HDD-t egy SSD-re cserélve még szerintem pár évig elég lenne, - ha nem ez a lassú processzor lenne benne.

Esetleg te is ellenőrizd, milyen processzor és mennyi memória van a gépben, a "Windows+Pause" billentyűkombinációra megjelenő ablakban.

aug. 30. 03:08
 5/11 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
0%

#1 valoszinu az vagy hasonlo

1 magos

regen, magakoraban se volt semmire jo

manapsag akkor?

kb. P4 kategorias gep

senki nem hasznalt akkoriban se nagyon p4 et

valoszinuleg valami Linuxal lenne jo hasznalnod, abbol is ami direkt gyenge gepekre van

ehhez kell valami, usb pendrive

esntamogatja e usb bootolast, elvileg azert akkoriban mar tamogattak lapok

aug. 30. 06:19
 6/11 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

amugy Kerdezo a kifejtesedrol annyit

Ujratelepitenem - tiszta ujratelepites minimalisan vagy akar jobban is lehet segitene

ellenben ha programok meg sok mas megmarad es is tudod erni ezt, akkor felesleges volt

hisz azok terhelik le

szelektalnod kell

es kikapcsolnod mindent amit nem hasznalsz

lehet belso takaritas ujrapasztazas se artana, ki tudja mikor volt lehet 13 eve nem volt

aug. 30. 06:23
 7/11 gentoojedi ***** válasza:

Azt kellene kideríteni cserélhető-e a procija, mert az acereknél előfordul, hogy kivehető. Ha kivehető, akkor meg kell nézni mi a lehető legerősebb ami belemegy. Plusz túrni bele még 4GB RAMot, aztán hdd-t cserélni ssdre, majd átklónozni HDDről SSDre mindent.

Ha forrasztott a proci, akkor megette a fene. Azon semilyen windows telepítés nem segít. Ez egy tévhit, hogy friss újratelepített Windowssal gyorsabb lesz. Ez annyira gyenge konfig, hogy semmit nem segít rajta.

Egymagos gépre már semilyen linuxot sem tennék.

aug. 30. 10:45
 8/11 anonim ***** válasza:
Windows XP-vel jól menne. Természetesen maga korabeli dolgokra használva, nem mai dolgokra.
aug. 30. 11:36
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket . Megpróbálom szétkapni , és a hardware tuningot megcsinálni , amit ajánlotok . Ha jól értem XP jobb lenne hozzá ?
aug. 30. 15:27
 10/11 gentoojedi ***** válasza:

Ne szivasd magad xpvel! Ha valóban pontos típust írtál, akkor nincs is xphez driver. Ott el fog vérezni, hogy nem fogja látni a merevlemezt és nem lesz hozzá driver, amit a telepítéskor be tudnál injektálni. És akkor még ki tudja mi nem fog működni rajta. Hálókártya, hangkártya stb.

[link]

aug. 31. 22:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!