Hogyan telepítsem újra a gépemet ?
Kaptam egy ACER Aspire 4253 típusú laptopot . Rendkívül lassú , gondoltam újra telepítem . Van rajta cimke felirattal : Windows 7 home prem OA .
Hogy oldjam meg , hogy a rajta lévő progik megmaradjanak , ha lehetséges .
(Mellesleg lemezem sincs , netán forrást is jó lenne , ha mondanátok) Köszi
"netán forrást is jó lenne , ha mondanátok"
Egy használt kartonpapírra ráírod: adományokat gyűjtök SSD-re, kiülsz vele egy forgalmas sarokra és kiteszel magad elé elé egy üres konzervdobozt.
Talán így összejön az anyagi forrás.. 😁
Gyorskeresésre ezeket a lényeges alkatrészeket találtam:
- processzor: AMD E-240
- memória: 4 GB (két foglalat, max 8GB)
- háttértár: 160 GB HDD
8GB memóriára bővítve, és a HDD-t egy SSD-re cserélve még szerintem pár évig elég lenne, - ha nem ez a lassú processzor lenne benne.
Esetleg te is ellenőrizd, milyen processzor és mennyi memória van a gépben, a "Windows+Pause" billentyűkombinációra megjelenő ablakban.
#1 valoszinu az vagy hasonlo
1 magos
regen, magakoraban se volt semmire jo
manapsag akkor?
kb. P4 kategorias gep
senki nem hasznalt akkoriban se nagyon p4 et
valoszinuleg valami Linuxal lenne jo hasznalnod, abbol is ami direkt gyenge gepekre van
ehhez kell valami, usb pendrive
esntamogatja e usb bootolast, elvileg azert akkoriban mar tamogattak lapok
amugy Kerdezo a kifejtesedrol annyit
Ujratelepitenem - tiszta ujratelepites minimalisan vagy akar jobban is lehet segitene
ellenben ha programok meg sok mas megmarad es is tudod erni ezt, akkor felesleges volt
hisz azok terhelik le
szelektalnod kell
es kikapcsolnod mindent amit nem hasznalsz
lehet belso takaritas ujrapasztazas se artana, ki tudja mikor volt lehet 13 eve nem volt
Azt kellene kideríteni cserélhető-e a procija, mert az acereknél előfordul, hogy kivehető. Ha kivehető, akkor meg kell nézni mi a lehető legerősebb ami belemegy. Plusz túrni bele még 4GB RAMot, aztán hdd-t cserélni ssdre, majd átklónozni HDDről SSDre mindent.
Ha forrasztott a proci, akkor megette a fene. Azon semilyen windows telepítés nem segít. Ez egy tévhit, hogy friss újratelepített Windowssal gyorsabb lesz. Ez annyira gyenge konfig, hogy semmit nem segít rajta.
Egymagos gépre már semilyen linuxot sem tennék.
Ne szivasd magad xpvel! Ha valóban pontos típust írtál, akkor nincs is xphez driver. Ott el fog vérezni, hogy nem fogja látni a merevlemezt és nem lesz hozzá driver, amit a telepítéskor be tudnál injektálni. És akkor még ki tudja mi nem fog működni rajta. Hálókártya, hangkártya stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!