Milyen 3D fajták vannak?
Világosítsatok már fel kérlek mert én már elvesztem.
Nekem van egy LG 3D monitorom szemüveggel. De nem vörös és kék, vagy nemtudom.. A monitor tipusa LG D2542P legalábbis ezt írja a rendszer a kijelző adatainál.
Namost az van, hogy vannak olyan értelmetlen 3D beállítások a menübe ami szerintem értelmetlen, és nem lehet korrigálni rajta, van olyan mód hogy side by side, van olyan hogy nagyon el tolja a képet vagyis ketté osztja és vörös és kék lesz, és kettőt látok a dolgokból, de nagyon eltólja a képet.
Egyedül egy program van aminek hasznát tudom venni játékokhoz. A programba be kell tallózni a támogatott játékot, és úgy indítja el hogy a játék kicsit van el tolva, és nem vörös kéken, hanem fehéren szabad szemmel úgy látszik olyankor a játék mintha el lenne mosódva minden, de ha fel veszem a szemüveget, akkor szépen kihozza a 3Dt és gyorsbillentyűvel tudom a mélységet állítani.
Ugyanebbe a programba tudok 3Dfilmet is berakni és akkor a monitornak megfelelően beállítja a filmet.
Van egy avermedia usbs tv tunerem is, az tudja a 3Dt de a programba itt is kék vörösre lehet állítani és nagyon széttolja szinte nézhetetlen az egész. És nem igazán lehet a monitoromhoz igazítani.
Szóval csak annyi, hogy jó lenne tudni mi mire való és használni rendesen.
Használati útmutatója nincs meg a monitornak, nem mai darab
A 3D-hez két eltérő kép kell, - mivel a két szemed sem ugyanazt a képet látja.
Képtárolási módok:
1. Anaglif
Leegyszerűsítve: a két eltérő képből az egyiket mondjuk pirosasra, a másikat kékesre színezik, majd összeolvasztják egy képpé, - ezután kell egy kék és egy piros lencsés szemüveg, - a kék lencsén csak a pirosas részeket fogod látni, a piros lencsén csak a kékes részek mennek át, - az agyadban pedig térbeli látvánnyá változik az eredmény.
2. Osztott kép
Itt a két eltérő képből szintén egy új képet csinálnak - vagy egymás mellé (side by side) vagy egymás alá (top and bottom) helyezik, amit a TV/monitor programja képes aztán szétvágni, ha a beállításaiban megadod neki, hogy melyik módszerrel készült.
(ezekből van teljes/full méretű, és felezett/half hogy kevesebb helyet foglaljon, persze a rosszabb képminőség árán)
A TV/monitor pedig többféle megjelenítést is használhat
1. Anaglif szemüveg kell, lásd feljebb
2. Aktív szemüveggel (ami két LCD miniképernyő) a szétvágott képeket egymás után jeleníti meg a TV/monitor, és amikor a bal szemnek szánt képkocka jelenik meg, akkor a jobb szem lencséje elsötétedik, - aztán ugyanez fordítva. (általában Bluetooth kapcsolaton keresztül küldi a Tv/monitor az időzítéseket a szemüvegnek)
3. Passzív szemüvegnél a TV/monitor polarizált képeket küld, a bal szemnek szánt képkockát csak a baloldali lencse engedi át, és ugyanígy a másik szemnél. (itt nem kell akku, mert a szűrést/polarizációt kb. a lencsére ragasztott fóliák végzik)
4. Szemüveg sem kell, csak megadott távolságra kell állni a kijelzőtől. (ennél a legrosszabb a 3D "élmény")
Google első találat: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!