Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Milyen 3D fajták vannak?

Milyen 3D fajták vannak?

Figyelt kérdés

Világosítsatok már fel kérlek mert én már elvesztem.

Nekem van egy LG 3D monitorom szemüveggel. De nem vörös és kék, vagy nemtudom.. A monitor tipusa LG D2542P legalábbis ezt írja a rendszer a kijelző adatainál.

Namost az van, hogy vannak olyan értelmetlen 3D beállítások a menübe ami szerintem értelmetlen, és nem lehet korrigálni rajta, van olyan mód hogy side by side, van olyan hogy nagyon el tolja a képet vagyis ketté osztja és vörös és kék lesz, és kettőt látok a dolgokból, de nagyon eltólja a képet.

Egyedül egy program van aminek hasznát tudom venni játékokhoz. A programba be kell tallózni a támogatott játékot, és úgy indítja el hogy a játék kicsit van el tolva, és nem vörös kéken, hanem fehéren szabad szemmel úgy látszik olyankor a játék mintha el lenne mosódva minden, de ha fel veszem a szemüveget, akkor szépen kihozza a 3Dt és gyorsbillentyűvel tudom a mélységet állítani.

Ugyanebbe a programba tudok 3Dfilmet is berakni és akkor a monitornak megfelelően beállítja a filmet.

Van egy avermedia usbs tv tunerem is, az tudja a 3Dt de a programba itt is kék vörösre lehet állítani és nagyon széttolja szinte nézhetetlen az egész. És nem igazán lehet a monitoromhoz igazítani.

Szóval csak annyi, hogy jó lenne tudni mi mire való és használni rendesen.

Használati útmutatója nincs meg a monitornak, nem mai darab

aug. 28. 19:53
 1/2 CspCsj ***** válasza:

A 3D-hez két eltérő kép kell, - mivel a két szemed sem ugyanazt a képet látja.

Képtárolási módok:

1. Anaglif

Leegyszerűsítve: a két eltérő képből az egyiket mondjuk pirosasra, a másikat kékesre színezik, majd összeolvasztják egy képpé, - ezután kell egy kék és egy piros lencsés szemüveg, - a kék lencsén csak a pirosas részeket fogod látni, a piros lencsén csak a kékes részek mennek át, - az agyadban pedig térbeli látvánnyá változik az eredmény.

2. Osztott kép

Itt a két eltérő képből szintén egy új képet csinálnak - vagy egymás mellé (side by side) vagy egymás alá (top and bottom) helyezik, amit a TV/monitor programja képes aztán szétvágni, ha a beállításaiban megadod neki, hogy melyik módszerrel készült.

(ezekből van teljes/full méretű, és felezett/half hogy kevesebb helyet foglaljon, persze a rosszabb képminőség árán)

A TV/monitor pedig többféle megjelenítést is használhat

1. Anaglif szemüveg kell, lásd feljebb

2. Aktív szemüveggel (ami két LCD miniképernyő) a szétvágott képeket egymás után jeleníti meg a TV/monitor, és amikor a bal szemnek szánt képkocka jelenik meg, akkor a jobb szem lencséje elsötétedik, - aztán ugyanez fordítva. (általában Bluetooth kapcsolaton keresztül küldi a Tv/monitor az időzítéseket a szemüvegnek)

3. Passzív szemüvegnél a TV/monitor polarizált képeket küld, a bal szemnek szánt képkockát csak a baloldali lencse engedi át, és ugyanígy a másik szemnél. (itt nem kell akku, mert a szűrést/polarizációt kb. a lencsére ragasztott fóliák végzik)

4. Szemüveg sem kell, csak megadott távolságra kell állni a kijelzőtől. (ennél a legrosszabb a 3D "élmény")

Google első találat: [link]

aug. 28. 22:36
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi!
aug. 29. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!