Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Windows átpakolása másik...

Windows átpakolása másik SSD-re, ugyanazon a gépen. lehetséges valahogy?

Figyelt kérdés

most egy 240 GB-s SSD-n van nekem a windows, meg van még egy 1TB-s SSD-m.

venni akarnék mégegy 1TB-set, és arra átpakolni a windowst (a 240gb-set meg valami random dologra használni max), mert attól függetlenül hogy az 1tb-re telepítek dolgokat, ugyanúgy bekerülnek dolgok az appdata-ba, dokumentumokba, temp file-ok a munkám kapcsán (amiket nem kéne törölni csak egy X idő után max), etc, szóval egy idő után összegyűlik és kifogyok mindenből.

Viszont nincs másik PC-m, hogy át pakolásszam a windowst egyik SSD-ről a másikra. van erre valami jól bevált dolog? valami alternativa?

aug. 16. 10:03
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Például Macrium reflect tud klónozást, vagy bármi hasonló program.
aug. 16. 10:26
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha nem akarod telepíteni a Macriumot: [link]
aug. 16. 10:38
 3/8 anonim ***** válasza:
Én is Macrium Reflect-et használtam először, kb fél éve. Szintén 250GB-os SSD-ről klónoztam nagyobb SSD-re, mindent hibamentesen klónozott át, tökéletesen működik.
aug. 16. 11:36
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Úgy nem is működne az op.rendszer ha egyszerűen átmásolnád az egyik meghajtó tartalmát a másikra. Mindenképp klónozó program kell hozzá.
aug. 16. 13:09
 5/8 A kérdező kommentje:
A macrium tökéletes lesz akkor, köszönöm!
aug. 16. 13:34
 6/8 anonim ***** válasza:
Én úgy csinálnám, hogy az op.rendszer rajta hagynám a 240-es SSD-n, mellétenném az 1 TB-os SSD-t és arra átmásolnám a fontos saját fájlaimat és a jövőben erre tenném a fontos dolgaimat.
aug. 16. 13:56
 7/8 anonim ***** válasza:

1-es vagyok, annyi kiegészítés, hogy legutóbb én is 256gb sata ssdről klónoztam 1terrás nvme-re, de első próbálkozásra bootloop-ot kapott a win11. Hiába jutott el a betöltésig, mindig kapott valamilyen kékhalált és újraindult. Sejtettem, hogy esetleg a secure boot okozhat gondot, vagy hasonló bios beállítás.

A megoldás végül az lett, hogy safe mode-ban kellett indítani a windowst, majd ezután egy újraindítás, és ment is gond nélkül.

Valószínűleg nem a macrium hibázott, hanem valamilyen bios/windows beállítás akadt össze. Safe mode után felfogta hogy egy másik ssd-n van már, és azóta is megy gond nélkül.

aug. 16. 22:14
 8/8 A kérdező kommentje:

#7 köszi az infóért, remélem nálam nem lesz ilyen :D

#6 cserélni akarom, mert csak egy NVME SSD-nek van hely a gépben, sima SSDmeg ahogy látom már nincs (jelenleg van benne egy 240-es NVME SSD meg egy valamilyen másik ssd), de külsőleg meg nem akarom használni, mert sokkal lassabb lenne

aug. 17. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!