Windows, feladatkezelő, GPU. Mit jelent ez a 3 mérő?
Egy RTX 2060-am van.
A feladatkezelő azt írja, hogy:
Grafikus egységnek dedikált memória: 6GB
GPU memóriája: 21,9GB
Grafikus egység megosztott memóriája: 15,9GB
Az azt jelenti, hogy a VRAM-om 6 GB? Néztem a dobozt pl amiben vettem a kártyát, + az emailt is róla, és nekem nagyon úgy tűnik hogy én a 4GB-s verziót vettem. lehet, hogy mégis a 6GB-set vettem meg? Van egyáltalán 4 GB-s?
Bocsi a hülye kérdésekért, nagyon új ez nekem.
Dedikált memória -> a kártyán fizikailag ott lévő memória
"GPU memóriája" -> a rendszer által hozzáférhetővé tett rendszermemória(RAM) + dedikált memória
"Grafikus egység megosztott memóriája" -> a GPU által használható rendszermemória
Ez azért jó, mert ha túlfutna egy program a dedikált memórián nem fog szétfagyni(csak eszméletleneül be fog lassulni, de ez nem játékos célra van, hanem ha valamilyen, nem interaktív program fut a háttérben aminek a dedikált memóriánál többre van szüksége). Ugyanezt csinálja a rendszer is ha elfogy a RAM egyébként, csak jobb híján a háttértárra írja a RAM tartalmát.
És igen, ahogy fentebb írták csak 6GB s változat volt belőle(+ a 2060S, amiből meg csak 8GB - de az egy teljesen másik kártya, nem csak memória konfigurációban térnek el)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!