Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Windows, feladatkezelő, GPU....

Windows, feladatkezelő, GPU. Mit jelent ez a 3 mérő?

Figyelt kérdés

Egy RTX 2060-am van.

A feladatkezelő azt írja, hogy:

Grafikus egységnek dedikált memória: 6GB

GPU memóriája: 21,9GB

Grafikus egység megosztott memóriája: 15,9GB

Az azt jelenti, hogy a VRAM-om 6 GB? Néztem a dobozt pl amiben vettem a kártyát, + az emailt is róla, és nekem nagyon úgy tűnik hogy én a 4GB-s verziót vettem. lehet, hogy mégis a 6GB-set vettem meg? Van egyáltalán 4 GB-s?

Bocsi a hülye kérdésekért, nagyon új ez nekem.

aug. 13. 20:15
 1/7 anonim ***** válasza:
88%
Nincs 4GB-os RTX 2060 csak 6GB-os.
aug. 13. 21:02
 2/7 anonim ***** válasza:
85%
Úgy értem, hogy 6GB-ostól nincs kisebb.
aug. 13. 21:09
 3/7 anonim ***** válasza:
22%

Dedikált memória -> a kártyán fizikailag ott lévő memória

"GPU memóriája" -> a rendszer által hozzáférhetővé tett rendszermemória(RAM) + dedikált memória

"Grafikus egység megosztott memóriája" -> a GPU által használható rendszermemória

Ez azért jó, mert ha túlfutna egy program a dedikált memórián nem fog szétfagyni(csak eszméletleneül be fog lassulni, de ez nem játékos célra van, hanem ha valamilyen, nem interaktív program fut a háttérben aminek a dedikált memóriánál többre van szüksége). Ugyanezt csinálja a rendszer is ha elfogy a RAM egyébként, csak jobb híján a háttértárra írja a RAM tartalmát.

És igen, ahogy fentebb írták csak 6GB s változat volt belőle(+ a 2060S, amiből meg csak 8GB - de az egy teljesen másik kártya, nem csak memória konfigurációban térnek el)

aug. 16. 10:29
 4/7 anonim ***** válasza:
11%
A dedikált memória az amit a grafikus egység fixen tud használni, az sosem lesz kevesebb.
aug. 16. 11:59
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi! Én perpill Language Model futtatásra használom a vidikártyát, és ezért érdekelt, mert jelenleg 5.7/6GB használatban van (ha fut az LM), de így elvileg akkor futtathatok nagyobbat is?
aug. 16. 13:36
 6/7 anonim ***** válasza:
11%
Futtathatsz, de onnantól hogy nem a saját memóriában tárolod az adatot használhatatlanul lassú lesz mindenre és bármire. Ez kizárólag arra jó, hogy ne fagyjon szét a program(és azt sem feltétlen tudja kiküszöbölni). Munkára mondjuk nem egy 6 éves, akkor középkategóriás kártyát használnék.
aug. 16. 14:40
 7/7 A kérdező kommentje:
nem munka, hobbi :) de nem feltétlen értem mi a probléma a 2060-nal
aug. 17. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!