Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Megéri Windows Vistát telepíteni?

Megéri Windows Vistát telepíteni?

Figyelt kérdés

Sajnálatos módon a fő gépem az egyik ismerősömnél van javításra és helyete egy kb 16 éves számítógépet kell használnim. Azon Windows 7 van de valamikor akadozik és már az agyamra megy. És azt a kérdést tenném fel hogy milyen előnyökkel járna ha feltelepíteném a Vistát? Ne a negatívumot mondjátok hanem mi a pózitív előnye.

A gépbe: 4gb ram, Intel Pentium dual-core van.

aug. 8. 20:20
 1/6 anonim ***** válasza:
Mire használja? Netezésre egy Linux Mint is elég, a felület nagyban hasonlít és nem nehéz átállni. Netre viszont már Win7-tel is kockázatos kimenni, nemhogy régebb óta nem támogatott rendszerrel.
aug. 8. 20:27
 2/6 anonim ***** válasza:
51%
Én inkább egy Lubuntut tennék rá, de amúgy a Vista előnye, hogy mai szemmel nézve nagyon csekély az erőforrásigénye (a Win7-nél alacsonyabb), meg nagyon szubjektív dolog, de szerintem királyul nézett ki.
aug. 8. 20:34
 3/6 anonim ***** válasza:

Régi windows-os gépen megpróbáltam felmenni netre, mert valami kellett onnan, nem tudom már pontosan mi.

Következő problémák adottak:

Régi gép = régebbi verzióju böngésző, az oldalak nem támogatták, mert régi. Semmi baj, másik gépről letöltöttem egy újabb telepítőt és próbáltam rárakni. Nem engedte, mert nem támogatta az operációs rendszett vagy mi volt már a baja.

Nem egyszerű régi verziójú windowst eröltetni a mai világban.

A gép egy linux operációs rendszerrel meg jó lehet. A linux mint kb jó választásnak is tünhet. Egyszerűen kezelhető, hasonló a grafikus felülete. Nem kell parancsokat tanulgatni átlagos felhasználás terén, ha nem akarsz programozni vagy valami akkor kezelhető. Sőt sokan javasolják időseknek is.

aug. 8. 20:38
 4/6 anonim ***** válasza:
Win7 nél nem tennék régebbit.
aug. 8. 21:31
 5/6 anonim ***** válasza:
Sosem érte meg. Linux
aug. 8. 21:34
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem éri meg Vistát telepíteni, akkor már inkább Win7-et.
aug. 27. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!