Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Linux Mint-et ismerőket...

DK-s kérdése:

Linux Mint-et ismerőket kérdeznék?

Figyelt kérdés

Most ismerkedem a rendszerrel, és van egy nagyon idegesítő probléma. Az egeret a képernyőn a tapipaddal irányítva, rendszeresen kifagy. Kétszer-háromszor is meg kell húznom az ujjammal, hogy végre meginduljon.

A gép egy Fujitsu Lifebook U 757

2024. aug. 8. 19:17
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem vegyél egy normális gépet, illetve telepíttesd fel olyannal, aki kicsit kompetensebb ezen a téren, mert neked ez nem fog menni.
2024. aug. 8. 19:39
 2/15 A kérdező kommentje:

Mármint mit értesz "normális" gép alatt?

Ez egy hetedik generációs I5.

És automatizált a telepítője, tehát más se fog tudni másképp telepíteni.

2024. aug. 8. 19:42
 3/15 anonim ***** válasza:
60%

"Mármint mit értesz "normális" gép alatt?"

Nem valami hibás, leharcolt, többször kidobott masinát.

Ne tagadd, a számítástechnika témakör tele van a te szerencsétlenkedéseiddel, hogy még egy "next-next-finish" jellegű telepítést sem tudsz megcsinálni, vagy azért, mert annyira inkompetens vagy, vagy azért, mert hitvány állapotú, alaplaphibás gépekre akarod felerőltetni. Vagy mindkettő...

2024. aug. 8. 20:03
 4/15 Thunderfairy ***** válasza:
90%
Szerintem is normális telepítő kellene. Nálam a Linux Mint 30.3 volt olyan hogy rendszeresen lefagyott. Amiotta Linux Mint 21-et használók azotta eltűntek a fagyások. Tehát, irány szerezni egy megfelelő telepítőt. És ne ragaszkodj mindenáron a Mint-hez. Ha neked ez nem a legjobb akkor keresd meg a számodra megfelelő Linux disztro-t.
2024. aug. 10. 12:57
 5/15 A kérdező kommentje:

Thunderfairy-nek:

Megint megy a "tudás-villogtatás", a lekezelés, csak épp azt nem nyögi ki senki, hogy hogyan lehet Mint-en drivert cserélni. Már meg sem lepődöm, nem vártam mást.

Linux Mint 22, 64 bites.

#5-nek:

Qrvára lexarom hogy neked mi a véleményed a gépemről, és rólam. Szerintem SENKI nem kérdezte a véleményedet. Mivel a Win10 simán megy rajta, így biztos hogy szoftverhiba.

2024. aug. 10. 18:36
 6/15 anonim ***** válasza:
88%
Nem drivert kell cserélni, hanem gépet, mert hibás a masinád.
2024. aug. 10. 20:31
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Pedig te vagy az, aki idegesít itt kb. mindenkit a kötekedéseddel, és a beképzeltségeddel. Nem vetted észre, hogy elege van belőled itt mindenkinek? Nem véletlenül.

Tök érdekes, hogy neked mindennel problémád van, amivel senki másnak nincs. Ja, mert talán az alapvető informatikai kompetenciáknak is híján vagy. Ami nem baj, csak ennek ellenére te folyamatosan okoskodsz, meg fene mód nagy arccal belevágsz olyasmibe, amihez nem értesz. Aztán persze jössz ide dühöngni meg fröcsögni, viszont még egy normális hibaleírást sem tudsz adni.

Vidd el inkább egy informatikushoz a gépedet! Te nem értesz hozzá, ő igen.

2024. aug. 10. 22:02
 8/15 A kérdező kommentje:

#13-nak:

Látom, a szokásos nagyképűség az megy ezerrel, meg a kioktatás.

De hogy részleteket kérdezz, hogy esetleg megállapítsd a hiba okát, az már nem megy. Ahhoz tudás is kellene, de az nálad kimerül az okoskodásban! Egy normális hibaleírást sem tudok adni?

Talán kérdeztél róla? Mivel nem ez azt jelenti hogy nem is érdekel. Viszont akkor mi a faxt offolsz bele?!

De a kedvedért összefoglalom a problémát.

Adott egy Fujitsu Lifebook U 757, rajta egy Linux Mint 22, 64 bit.

Ha tapipaddal mozgatom az egérmutatót a képenyőn, akkor az vagy megmozdul, vagy nem. Amikor megakad, akkor kétszer-háromszor is meghúzom az ujjam, mire ismét mozogni hajlandó. Ezt négy-öt egérmutató-használat után megismétli. Tehát ismét megakad a mozgás, ismét három-négy "simogatás" mire újra mozogni kezd.

Mivel sem win7, sem win10 alatt nem csinálja, így nem a tapipad a hibás.

Nem alaplap-hibás, azt pedig lexarom hogy szerinted milyen a gépem! A faxom sem kérdezte a véleményedet a gépról, a személyeskedésed pedig hidegen hagy. Ahhoz túl vastag a bőr a pofámon, hogy izgasson.

Ahhoz hogy adjak a véleményedre, az kellene hogy érdekeljen.

2024. aug. 10. 22:32
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Vegyél egy egeret. Probléma megoldva.
2024. aug. 10. 23:33
 10/15 A kérdező kommentje:

#20-nak:

Rengeteg gépet javítottam és építettem már, úgyhogy van némi fogalmam az összehasonlító analízissel végzett hibakeresésről. Te erőltetted a hardwer hibát, holott én azt már ellenőriztem,és TUDOM hogy nincs.

Értek hozzá, és csak te gondolod hogy nem.

2024. aug. 12. 18:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!