Statisztikázók, a kiugró értékek törlése után egy pszichológiai reakcióidő mérésben mit lehet kezdeni a hiányzó értékekkel?
Figyelt kérdés
Láttam olyan cikket ahol foghíjasan hagyták a stat alapján, az első cikkemnél a kiugró értékeket átlagértékkel helyettesítettük. Témavezetőm szerint ez a módszer nem túl jó, de az sem, ha üresen hagyom őket. Sajnos az RI az sosem lesz teljesen normális eloszlású, de mindenképpen törölnöm kellett a nagyon lassú, két szórást meghaladó válaszokat.
A résztvevők egyébként 10-14 éves gyerekek, a kontrollcsoport felnőttek. A felnőtt csoportban 24 fő van a gyerekben 29. Nem túl nagy csoportok, lehetne több is, de már nincs idő ezen módosítanom sajnos.
aug. 6. 19:58
1/4 A kérdező kommentje:
Ja és varianciaanalízissel vetem össze a változókat és a csoportokat.
aug. 6. 19:58
2/4 anonim válasza:
Vizsgáld meg, hogy mi okozhatta a kiugró értéket.
3/4 anonim válasza:
Nincs jó válasz. Mindennek megvan az előnye és hátránya. Lehet átlaggal, mediánnal helyettesíteni, interpolálni, de figyelmen kívül is lehet hagyni.
Ezt átpörgetheted: [link]
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :) Maradok a helyettesítéses módszernél szerintem.
aug. 7. 08:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!