A Windows telepítőben mért kapom ezt a hiba űzenetet ? A particiói nem javasolt sorrendben vannak. A GTP kulcsszóra keresve találhat további információkat. Mit tegyek ?
De ennek a híbaűzenet ellenére még is el tudom indítani a telepítést , m.2 PCIe ssd re szeretném persze ami egy Verbatim Vi300 512gb ős model.
Végíg is megy a telepítőben 100% ig a telepítés és utána újra fog indulni a gép a Windows telepítés folytatásához de ennek ellenère még is a Windows telepítőben dob vissza és nem megy tovább a telepítés , de ez akkor azzért van mert valami nem jó a particióial ?
Van web Sata ssd is amin az egyiken van Windows 11 ês gond nélkűl feltelepűlt meg 1tb ős hdd is adatoknak , de az m.2 ssd re egyszerűen nem akkár feltelepűlni.
Azt is probáltam már ha elléri a 100% őt a telepités és ha újra indul a gép huzam ki a pendrájvot amina telepítő van de nem segítet , olyan típet is kaptam hogy a biost àlicsam raid módban de ilyen beállítást nem találok a új alaplapomban ami egy Asus tufmgaming B660m- plus Dr.
És boot sorendeket is tőbéle kép állitottam , van mikor felismeri ott a m.2 ssd van mikor nem , szerencsére van a Sata ssd ïgy arról tudom használni a windowst de pedig nem értem mértnem akkar rá felmérni a Windows és a telepítés utolsó szakaszában bootolni róla ?
De adat meghajtóként lássa a Windows 11 Ben a m.2 ssd ha persze a Sata ssd ről bootolok be.
Vagy egyszerűen létezik csak adattárólóiéntként tudom használni és windowst isntallálni nem tudok ?
- Ha több meghajtó is van a gépben, célszerű lecsatlakoztatni a telepítés idejére amelyikre amelyikre nem telepítünk.
- Telepítésnél az első újraindulás után a telepítő pendrive-ra már nincs szükség, ki is lehet húzni.
- Az első újraindulás után már arról a meghajtóról kell bootólnia a gépnek amelyikre az op.rendszert telepítjük. Újraindulás után a boot menüben azt a meghajtót kell kiválasztani amelyikre telepítünk, ha benne van a pendrive és arról akar bootólni. De ezt a BIOS-ban is belehet állítani.
Mert a telepítőben nem törölted a partíciókat róla. Mind. Azzal a piros X el..
(nem formázgatni kell)
Közben olyan típet is kaptam am8n jelenleg van windows 11 vagy is a sata ssd azt telhesen formázam le és töröljek rajta minden partciót mert van rajta 2 egy 100mb os meg 300mb os is van.
Azt probáltam már hogy lehuztam az m.2 ssd minden sata meghajtot , a 2db sata ssd , 1tb hdd és van egy dvd íro sata azt is , igaz akkor még nem mertem letörölni a 300 és a 100 megás particiót hogy azzért tidja használni a windowst a sata ssd ről , de akkor emiatt van 100% hogy azt írja a telepítő nem megfeleő sorrendben vannak a meghajtók és ezzért nem tudok eljutni m.2 ssd ről a telepítés végső szakaszába ?
Vagy az is lehet valóban bekéne a raid módot is a biosban kapcsolni ?
De azt ugye nem találóm sehol , amd asus tuf gaming alaplapokon láttam külföldi tech videoban de pont az én alaplapomon seholsem láttam erre beállítást.
NEM! Ne raid legyen hanem ahci!
Ha az m.2 ssd re akkrok bootolni mikor telepítés után ujraindul a gép akkor ezt a kí írást kapom : An operating system wasn't found.
Try disconneting any drives that don't contain an operating system.
Press ctrl+alt+del to restart.
Leforditottam google fordítoval és valami olyat ír az operácios rendszer nem található és inditsam úhra a gépet és lépjek vissza a biosba.
Peddig ugy állítotam a boot sorendet hogy 1 legyen a verbatim Vi3000 ami az m.2 ssd és 2 philips 16gb os pendrájv aminba telepítő van.
A pendrájvot ha kí huzom ha nem akkor se tud tovább bootolni az m.2 ssd re , az achi modót meg nem találom azr hogy tudnám bekaocsolni az asus tuf gaming b660m pro d4 új alalaplapomban.
De mikor leformártam és töröltem minden particiót a sata ssd ről annyival előrébb vagyok már nem írja tivább nincsebek helyes sorrendben a meghajtók.
Még nem huztam le a többi sata eszközöket ezzen ne múljón de gondoltam ha már bem írja a telepítőben ezt a hülyeséget a sorenekről akkor már hára felfog menni végre a m.2 ssd re a windows.
A lehuzás sem segítet ha minden satát leváladztók , akkor lehetséges driver kell az m.2 ssd és azzért nem települ ? Vagy egyszerűen szar az ssd , csak tárólásra aljalnas mint egy hdd ?
De persze sata ssd vel ami egy kinsgton a400 8lyen gond nincs.
De lemerem fogadni ha vennék egy kinston vagy wester digital ssd amik elterjedtebbek márkában azzokra felmenének a windows.
Vagy budapesten van olyan számitógép üzlet ahol szakértők ha visszem az ssd ők ott felrakják nekem ? Persze nem 9lcso mulatság gondolom 15-20 ezret eljérnek , licensz nem kéne mert az alapkaphoz van regudztálva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!