Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ilyen videókat ha DVD-re írok...

Ilyen videókat ha DVD-re írok akkor le tudja őket játszani vagy át kell valami más formátumban alakítani? (paraméterek lent)

Figyelt kérdés

Van egy csomó film és mese videóm. Ezeket még régen a telefonomra töltöttem le wap oldalról.

Ezek a paraméterek.

formátum: mp4

kodek: h264

felbontás: 352x288

fps: 25

szabvány: PAL

videó bitráta: 800 kb/s körül van

hang: aac

hang bitrátája: 128 kb/s

sztereó 44100 hz

Nagyon sok videóról lenne szó. Szóval ezért nem szeretnék órákat tölteni azzal, hogy írás előtt még át is konvertálom őket.

júl. 17. 07:51
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha DVD lejátszón akarod nézni, akkor egyeztetni kell, hogy támogatja-e a formátumot (mp4) és kódolást (x264) is. Ha nem, akkor nem fog működni. Ez a 352x288 felbontás már 20 éve is kicsinek számított egy 17-19 colos monitoron, egy FHD vagy még nagyobb felbontású kijelzőn közel áll a felismerhetetlen szinthez. Nem biztos, hogy megéri vesződni vele, vagy elviselhető nézési élményt ad.
júl. 17. 07:59
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Akkor megkeresem a DVD használati útmutatóját. Gondolom ott le van írva, hogy támogatja-e az mp4-et. Amúgy igen sajnos a 288p az tényleg nagyon kicsi. Igazából azért szeretném áttenni ezeket a videókat DVD-re, hogy biztosan megmaradjanak. Más részről meg szeretem lemezen tárolni az adatokat.
júl. 17. 08:17
 3/7 anonim ***** válasza:

PC biztos le tudja játszani.

De DVD lejátszó jellemzően nem. Típusfüggő.

júl. 17. 08:27
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha mind ilyen akkor kiírsz párat lemezre és megnézed megy-e. Ha nem, vesztettél 200Ft-ot.
júl. 17. 09:09
 5/7 HakapiszikMatyi ***** válasza:
Milyen lejátszón szeretnéd nézni? ha írsz egy pontos típust, akkor utána lehet nézni, mit tud. Igazából elég a gyártási éve is. Onnan már lehet tudni, mit képes biztosan kezelni. Ilyen alacsony felbontású videót egyébként MPEG2-ben még a NEM "Divx"-es lejátszók is simán futtatják. Hmmm. Konvertálni szar, ha muszály. Ezért kellene tudni a lejátszó típusát.
júl. 17. 12:20
 6/7 anonim ***** válasza:

"felbontás: 352x288" ezeket aztán konvertálhatod, élvezhetetlen lesz, nagyon pixeles lesz. Nincs értelme konvertálni, ami idő- és gépigényes is. Egy átlagos TV-n nézhetetlen.

Esetleg tablet, ha van, azon nézhető, ott konvertálni sem kell valószínűleg.

DVD lejátszón akarod lejátszani az mp4-es formátumot? Úgy nem fog menni. Vagy DVD Video, vagy xvid, amelyeket lejátszik egy DVD lejátszó.

720 p szélesnek kell lennie! Ennél nagyobbat nem fog megjeleníteni.

júl. 17. 12:27
 7/7 anonim válasza:

Én ezt úgy oldottam meg, hogy fogtam egy lemezt amit le tudott játszani a DVD, felmásoltam a gépre, majd betöltettem a VSDC converterrel, mintha konvertálni akarnám.

[link]

Ekkor kielemzi a fájlt, és megjeleníti az összes jellemző paramétert.

Már tudod is, hogy MIRE kell konvertálnod.

júl. 17. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!