Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Létezik az ,hogy a win 10...

Darklord88 kérdése:

Létezik az ,hogy a win 10 33gbot foglaljon?Egy ssd-t ketté particiónáltam pár napja tettem fel a wint, és 5/38gb foglalt.Még ideiglenes rendszerfájlok sincsennek a lemezkarbantartóban amiket törölni lehetne.Mást pedig nem teszek erre a particióra.

Figyelt kérdés
Szóval nem értem mi foglal ennyi helyet.
júl. 16. 05:55
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Nem is lenne ez probléma ,csak van amikor játékot telepítenék valamiért erről a meghajtóról is foglal átmenetileg helyet és a telepítésnél hibát ír a játék...
júl. 16. 05:58
 2/13 A kérdező kommentje:
Nem is értem miért a c-ről szedi lefele a telepítésnél a tárhelyet ,ha a d meghajtót adom meg neki telepítési helynek...
júl. 16. 06:11
 3/13 anonim ***** válasza:

"ketté particiónáltam .. 5/38)

Mire jó egy 5GB partíció..??? Ideje lesz nagyobb ssd-t venned. 64GB ssd-t legközelebb ne particionáld ketté.

júl. 16. 06:42
 4/13 A kérdező kommentje:
40/80gb a partició.5/38 foglalt...
júl. 16. 07:36
 5/13 A kérdező kommentje:
Hogy megértsd egy 120 gb-osról van szó, 40gb a winnek c , 80gb a d , + van egy hdd is de az most lényegtelen.
júl. 16. 07:38
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Mit értesz perjelen? Nem tudod eldönteni hogy 40 vagy 80 ?

Mindkettő túl kicsi.

júl. 16. 07:40
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

5

120-as ssdt ne particionálj ketté! Azt csak 500G vagy nagyobbaknál érdemes.

júl. 16. 07:44
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ez egy teljesen normális érték. Sőt! Mondhatni hogy ez windows esetében egy nagyon jó érték.

Múltkor néztem a saját laptopomon, hogy mennyit foglal a windows úgy, hogy csak a néllkülözhetetlen dolgok vannak fent (tehát maga a rendszer, ami windows 10 Pro, és a géphez szükséges driverek, meg persze a windows update által letöltött frissítések), és ha jól emlékszem 36 GB helyet foglalt mindez. És még nem is telepítettem semmit az ég világon, se egy böngészőt, tehát semmit.

A 120-as SSD manapság már kevés, jó lenne legalább egy 240-eset beszerezni, de mégjobb lenne egy 512-eset. Azon már elfér a windows is az összes hülyeségével (ugyanis könnyen elképzelhető, hogy arról a 35 GB-ról idővel a frissítések meg egyéb szemét fájlok miatt amit a windows generál, a duplájára is hízhat), meg még le is tölthetsz oda egy-két játékot is.

júl. 16. 08:00
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Ne patricionálj, hagyd meg a rendszernek egyben. Majd szerezz be egy 500GB-ost játékoknak.
júl. 16. 08:19
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Van az a méret, ami alatt nem érdemes szétszabdalni a tárat.

Én magam is szeretem külön partícióra helyezni azt, ami jó, ha elkülönül, de egy 120-as tárat szétpartícionálni az öntökönszúrás tipikus esete.

Igen, a Windows alapból is nagy, és képes nagyon nagyra hízni. Nem tudom, hogy mik vannak még feltelepítve, de pl. egy Win10 pár alapszoftverrel (pl. Office, böngésző, stb.) simán átlépheti a 30 GB-ot. Ha meg telepítene az ember rá pár nagyobbacska szoftvert, egyből be is telne a meghajtó. Még 250-nél is erősen meggondolandó, hogy érdemes-e szétszabdalni (arra is gondoljunk, hogy majd vélhetően akarunk a gépre telepíteni ezt-azt, na meg frissítések is jönnek, és általában nem csökkenni, hanem nőni szokott ettől a rendszer, meg ugye itt a nyakunkon a Win11...), 500 GB körüli az a méret, aminél már azt mondom, hogy van értelme partícionálni.

júl. 16. 08:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!