Normális laptopot 275 ezer ft-ig, minimum 8 gb rammal?
Nem értem mi kerül egy win 11 rendszeren és telepítésen 47 ezer ft-ba. Akkor már Ncore-ról leszedem és felrakom magam.
275 ezer forintos laptopot nem 8, hanem minimum 16, de már akár inkább 32 giga rammal szokás szerelni.
Windows 11-et pedig nehogy a kereskedőnél vegyél tízezrekért. Maga a Windows 11 telepítése teljesen ingyenes, a Microsoft oldaláról letölthető a telepítő és igazából teljesen használható aktiválás nélkül is. De ha aktiválni akarod, akkor 2-3-4 ezer forintokért lehet venni neten kulcsot, kapsz róla számlát meg minden kutya f..szát, ami kell.
Ami a jó hír, hogy manapság egy normális erőtartalékkal rendelkező laptop nem fog lelassulni annyira, hogy általános dolgokra ne legyen elég még 5-6-7 évesen is, mindenféle újratelepítés nélkül. Annyi a trükk, hogy legalább 16 giga RAM kell a laptopba, SSD háttértárnak (az általad gondolt méretben, de szerintem legalább 512-es) és egy i3-mas, de még inkább egy i5-ös (vagy ezzel megyező Ryzen) processzor kell bele.
Játszani is szeretnél vele? Mire használnád pontosan?
Ennyi pénzből remek laptopot lehet venni általános felhasználásra hosszú távra is, játékra korlátozottan lesz alkalmas, ha az is szempont, de a pár éves játékok menni fognak rajta nagyobb gond nélkül.
Sőt, már most ajánlok. Én erről a webshopról szoktam általában venni laptopot magamnak és a rokonságnak, de nyilván máshol is megkeresheted, hogy neked mi a jó. Én úgy tapasztaltam, hogy elég jó árban vannak a termékek és jól szűrhető az oldal, szóval ezt "szoktam" használni ajánlásra.
Általános felhasználásra laptop, átlagos méretben, normális kijelzővel, elégséges processzorral, memóriával és háttértárral (ami természetesen SSD):
Bal oldalt látod elvileg, hogy én miket állítottam be szűrő feltételnek. Nyilván itt keverve vannak a különböző processzor generációk, márkák, meg még az is, hogy van-e előre telepített oprendszer a gépeken. Szóval ezen még lehet csámcsogni, de nagyon melléfogni nem lehet egyikkel sem.
Ha játszani is szeretnél, akkor inkább minimum i5-öt vagy ezzel egyenértékű Ryzent néznék és egy dedikált videókártyát:
Nagyjából még ez is belefér a keretedbe.
anyira a ms es teljes verzio ara ennyi, inkabb ezert nem eri meg elotelepitett laptopot venni mivel tobbletkoltseg benne van arba es igy teljesitmenytol egyebektol viszi el penzt (OS nelkul jobbat kapsz azonos arban)
Nitro az alap jatekos szeria, 250 255 az nem igazan jatekos szeria
amit linkeltel arban elmegy de kisse regi mar
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!