Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Normális laptopot 275 ezer...

Normális laptopot 275 ezer ft-ig, minimum 8 gb rammal?

Figyelt kérdés
Olyat, amit win 11-el adnak, és ha netán belassul, akkor rendszer visszaállítással, és nem win 11 újratelepítéssel fel lehet gyorsítani szinte alapállípotig. Tanár vagyok, amit mi annó 2018 ban kaptunk, HP probook (talán 640-es), itt a rendszer visszaállításban simán alapállípotba helyezem a Windows, legtöbb fájl meg is marad, ha kiválasztom az fájlok megtartása opciót és szinte új gépem van. Igaz 6 év alatt csak 1-szer kellett visszaállítanom. Gondolkodtam gamer laptopokon is, pl Acer Nitro, vagy szintén HP 250-255-ös széria.
júl. 13. 18:57
 1/10 A kérdező kommentje:

[link]

Nem értem mi kerül egy win 11 rendszeren és telepítésen 47 ezer ft-ba. Akkor már Ncore-ról leszedem és felrakom magam.

júl. 13. 19:02
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
OEM kulcsot potom pénzért (1-3k Ft) tudsz venni.
júl. 13. 19:06
 3/10 anonim ***** válasza:
86%
Nehogy valami vírusos szutykot torrentezzél le. Az eredetit is be lehet aktiváli powershell-el
júl. 13. 19:21
 4/10 anonim ***** válasza:

275 ezer forintos laptopot nem 8, hanem minimum 16, de már akár inkább 32 giga rammal szokás szerelni.

Windows 11-et pedig nehogy a kereskedőnél vegyél tízezrekért. Maga a Windows 11 telepítése teljesen ingyenes, a Microsoft oldaláról letölthető a telepítő és igazából teljesen használható aktiválás nélkül is. De ha aktiválni akarod, akkor 2-3-4 ezer forintokért lehet venni neten kulcsot, kapsz róla számlát meg minden kutya f..szát, ami kell.

Ami a jó hír, hogy manapság egy normális erőtartalékkal rendelkező laptop nem fog lelassulni annyira, hogy általános dolgokra ne legyen elég még 5-6-7 évesen is, mindenféle újratelepítés nélkül. Annyi a trükk, hogy legalább 16 giga RAM kell a laptopba, SSD háttértárnak (az általad gondolt méretben, de szerintem legalább 512-es) és egy i3-mas, de még inkább egy i5-ös (vagy ezzel megyező Ryzen) processzor kell bele.

Játszani is szeretnél vele? Mire használnád pontosan?

Ennyi pénzből remek laptopot lehet venni általános felhasználásra hosszú távra is, játékra korlátozottan lesz alkalmas, ha az is szempont, de a pár éves játékok menni fognak rajta nagyobb gond nélkül.

júl. 13. 19:40
 5/10 anonim ***** válasza:
Ja igen a lényeg: ha pontosítottad, hogy mire szeretnéd használni, akkor ajánlhatok akár konkrét típust is.
júl. 13. 19:41
 6/10 anonim ***** válasza:

Sőt, már most ajánlok. Én erről a webshopról szoktam általában venni laptopot magamnak és a rokonságnak, de nyilván máshol is megkeresheted, hogy neked mi a jó. Én úgy tapasztaltam, hogy elég jó árban vannak a termékek és jól szűrhető az oldal, szóval ezt "szoktam" használni ajánlásra.

Általános felhasználásra laptop, átlagos méretben, normális kijelzővel, elégséges processzorral, memóriával és háttértárral (ami természetesen SSD):

[link]

Bal oldalt látod elvileg, hogy én miket állítottam be szűrő feltételnek. Nyilván itt keverve vannak a különböző processzor generációk, márkák, meg még az is, hogy van-e előre telepített oprendszer a gépeken. Szóval ezen még lehet csámcsogni, de nagyon melléfogni nem lehet egyikkel sem.

Ha játszani is szeretnél, akkor inkább minimum i5-öt vagy ezzel egyenértékű Ryzent néznék és egy dedikált videókártyát:

[link]

Nagyjából még ez is belefér a keretedbe.

júl. 13. 19:50
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszi. Szétnézek ezeken az oldalakon is. Én sem akarok 30-40 ezret Winre kiadni.
júl. 13. 20:58
 8/10 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

anyira a ms es teljes verzio ara ennyi, inkabb ezert nem eri meg elotelepitett laptopot venni mivel tobbletkoltseg benne van arba es igy teljesitmenytol egyebektol viszi el penzt (OS nelkul jobbat kapsz azonos arban)

Nitro az alap jatekos szeria, 250 255 az nem igazan jatekos szeria

amit linkeltel arban elmegy de kisse regi mar

júl. 13. 21:54
 9/10 A kérdező kommentje:
Az MSI-ben is gondolkodom, majd meglátom. Annyira nem fontos, hogy gamer legyen, mert sosem játszom 35+ évesen már, de tetszik a világító billentyűzet.
júl. 13. 23:56
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Az összes általam linkelt laptop rendelkezik billentyűzetvilágítással (de nem mind színes csili-vili). Nagyon hasznos extra, én már sok-sok éve nem veszek és nem is ajánlok senkinek laptopot (vagy billentyűzetet) enélkül.
júl. 14. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!