Ha csak kompromisszumokkal tudok laptopot venni, melyik fontosabb, a Memória nagysága, vagy a processzor típusa? Pl 8 vagy 16 GB RAM, vagy az hogy AMD 3 vagy AMD5 a proci?
Ez nagyban attól függ mire használod és melyik Ryzen 3/5 -ről beszélünk.
Ha forrasztott RAMos a gép akkor a memória kritikusabb és akkor minimum 16GB. Ha bővíthető akkor a 8GB is elég kezdetben.
A processzor a lényeges mert a memóriát tudod bővíteni de a procit nem tudod erősebbre cserélni.
Az én laptopomban pl. 4 GB forrasztott RAM van és egy memória slot van benne. Tettem bele egy 16 GB-osat és így van össz. 20 GB RAM-om.
Inkább a proci,mert az nem bcserélhető/bővíthető. Bár egyes típusoknál már a ram sem.
A ryzen 3 ryzen 5 meg nem jelent semmit. Az adott proci teljesítménye számít.
"Az újabb Ryzen vagy Intel CPU-s laptopokban a memóriát mindegyikben lehet bővíteni."
Ez nem igaz, nem mindben lehet.
Nem értesz hozzá csak okoskodsz.
Bizonyítsd be. - Linkelj már be egy olyan újabb laptopot mert én még nem találkoztam olyannal.
Már teljesen félre is beszélsz, csak nyomod a hülyeséged.
Macbookról szó sincs a kérdésben.
Az okoskodásodban úgy látszik meg is vakultál vagy nem ismered mi is az a laptop RAM.
Lenovo V15-ben memóriabővítés:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!