BIOS probléma! Minden egyes számítógép indításnál a BIOS indul el. Mit lehetne tenni a probléma orvoslása érdekében?
Sziasztok!
Egy elosztó probléma után (elromlott a kapcsoló) a számítógépem minden indulásnál a windows bootolás helyett a BIOS panelt indítja el, ahonnan ha akár módosítások nélkül kilépek, utána már probléma nélkül be tudok lépni az operációs rendszerbe, rendben bootolja a számítógépet. Viszont zavaró és nem normális, hogy minden indításnál ez történik, sok videót és javaslatot kipróbáltam már, de eddig nem sikerült a problémát megoldani. Esetleg van itt valaki, aki jártas az informatika világában, és segítségemre tudna sietni valamiféle megoldással?
Mindenképpen alapra állítanám, 2módszer... Nekem CR2032 kivétele sosem vált be, van akinek igen. Jumperezés segített. 1-2-ből 2-3-ba 5 perc várakozás.
Áramtalanítva a gép előbb!!!
Köszönöm a válaszaitokat!
1: Igen ezt próbáltam, de változtatást ez nem hoz a beállításokban, így a hiba minden indításnál megmarad. Az a fura, hogy egyébként ha változtatás nélkül kilépek a Biosból, utána rendben bebootol a windows.
2: Erről is olvastam, de ezt végső megoldásnak szánom, nem hiszem hogy ez a hiba.
3: Please enter setup to recover bios setting. Ennyit hoz be indulásnál.Illetve, hogy a SATA mode selection-t raid módra kell tenni.
5: SSD-re van telepítve az op rendszer, de valóban, indulásnál nem úgy pörög fel a gép, mint ahogy szokott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!