Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » El szeretnem utalni a TB-t a...

El szeretnem utalni a TB-t a NAV-nak de korabban meg nem csinaltam ilyet mert volt allando munkam. A kerdesem az lenne hogy az OTP-alkalmazasban tudom hogy mi a szamlaszam amire utalni kell, a kozlemenyt is de a cimzetthez mit irjak?

Figyelt kérdés
2024. jún. 5. 15:21
 1/9 anonim ***** válasza:

Elvileg bármit írhatsz, nincs szigorúan és karakterpontosan megszabva a címzett, enélkül is megkapja. Olyan hosszú neve van, hogy úgysem fog kiférni. De ez alapján (link): NAV Egészségügyi szolgáltatási járulék beszedési számla.

[link]

2024. jún. 5. 15:23
 2/9 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen.
2024. jún. 5. 15:25
 3/9 A kérdező kommentje:
Az adonem koddal kell valamit csinalni az alkalmazason belul?
2024. jún. 5. 15:26
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem szükséges, az a NAV rendszerén belüli azonosító (pl. ha adóegyenleget kérsz le, ezzel a kóddal hivatkozhatsz rá). Ha utalsz, téged az adóazonosítód alapján fognak beazonosítani és neked elkönyvelni a befizetést. A számlaszám legyen jó (pár évente változik, ilyenkor az adónem kód is változhat - minden év elején küldik az adott évre megállapított díjat és az utalási adatokat), és az adóazonosító a közleményben.
2024. jún. 5. 15:38
 5/9 anonim ***** válasza:

Berakod az 50db 20ezrest egy borítékba, ráírod hogy NAV és bedobod a sarki postaládába.

Legfeljebb utólag eszedbejut hogy nem írtad rá a feladót..

2024. jún. 5. 16:29
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem tudom amúgy, tiszta idióták. Én kértem az átutalást, de semmi infót nem adtak. pár hétre rá jött a posta a csekkekkel. Idióták eldöntötték, hogy ők így kérik, és azt már nem lehet módosítani.

Végül icsekk appal oldottam meg (QR kód a csekken), még olcsóbb is, mert nem utalás, hanem bankkártyás fizetés, tehát nem nálam van a tranzakciós díj.

2024. jún. 5. 20:41
 7/9 A kérdező kommentje:
Ja ezt kervenyezni kell?
2024. jún. 5. 22:35
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem kell kérvényezni. Megkeresed neten a számlaszámot (amit az egyes válaszoló már beküldött linket), közleményben megadod az adószámod, utalod havonta, és kész. Aztán ha jövőre se lenne munkád, kapsz majd egy elszámolást, meg információt, hogy mennyit fizess, mert ugye minden évben növelik.
2024. jún. 6. 19:23
 9/9 A kérdező kommentje:

Igen koszonom szepen

Remelhetoleg minel elobb lesz munkam

2024. jún. 6. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!