Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogy jeleníthető meg szépen...

Gublug kérdése:

Hogy jeleníthető meg szépen grafikonnal egy képernyőn (1 hónap alatt 20 szenzor napi 3x scannel)?

Figyelt kérdés

Van 20 szenzor. Mindegyik naponta 3x mér távolságot. 8-kor, 13-kor és 17 órakkor. 1 hónapon át.

Szeretném valahogy egy képernyőn szépen megjeleníteni. Nekem megfelel a grafikon '2-D area' típusú megjelenítéssel.

Van valakinek tapasztalata ilyen sok adat esztétikusan és átláthatóan való megjelenítése?

Tehát meg kell jeleníteni a szenzor egyedi ID-ját, a szkennelés időpontjait és a távolságot.

2024. jún. 3. 14:48
 1/5 A kérdező kommentje:

És persze amit látni szeretnénk:

Én úgy képzelem el, hogy ez a 20 táblázatból kilátszik, hogy mely időpontokban legnagyobb vagy legkisebb a távolság. Tehát ránéz az ember és látja rögtön, hogy "Dikk, általába reggel 8 és 13 között nagyobb mint máskor" vagy "Dikk, ekkor és ekkor általában mélypont van"

2024. jún. 3. 14:53
 2/5 BeefEater ***** válasza:

Most grafikont akarsz vagy táblázatot? Ha grafikont, akkor én rrdtool -t vagy Grafana-t használnék, de ezt még Excel/Calc -ban is meg lehet oldani.

Táblázatnál meg színezed a cellákat az alapján, hogy hogy tér el az átlagtól/elvárásoktól. Mit akarsz megállapítani az adatokból?

2024. jún. 3. 18:56
 3/5 A kérdező kommentje:

Grafikont szeretnék.

De találtam egy megoldást, hogy vízszintesen több 'vonal' is jelezhet egy-egy szkennert.

De más megoldás is érdekel.

Megnézem amit ajánlottál rrd/graf

2024. jún. 4. 13:14
 4/5 A kérdező kommentje:
Az első komment is az enyém, ott látod mit szeretnék látni.
2024. jún. 4. 13:15
 5/5 A kérdező kommentje:
Megtaláltam a megoldást.
2024. júl. 9. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!