Hardveraprón hogyan működik a ranglista?
Eredetileg azért regisztráltam, hogy használtan vegyek hardvereket, ha szükség van rá, már több mint 2 éves a fiók. Nem vásárolok napi szinten, nem vagyok kereskedő, a jelenlegi rangom friss újonc, ami miatt már többször atrocitás ért, mert emiatt az emberek szerint én teljesen megbízhatatlan vagyok, nemrégiben amikor használt alkatrészt akartam venni, csak a tizedik emberrel sikerült üzletet kötnöm, mert volt aki azt mondta, hogy fárasztom a hülyeséggel, mert ő friss újonccal nem köt üzletet, nem vagyok megbízható, más azt mondja, hogy azért mert friss újonc vagyok, neki nem elég a szállítási díj előre fizetése, hanem fizessem ki a teljes összeget és utána adja fel a csomagot, ha magasabb lenne a rangom, akkor megbízhatóbb lennék. Értem, hogy egy anonim oldalon az emberek nem bíznak a másikban, de sokan ahelyett hogy udvariasan lekommunikálják lehülyéznek, már kezdésből úgy állnak neki, hogy márpedig teljesen megbízhatatlan vagyok az alacsony rangom miatt.
Hogy működik ez a rendszer, hogyan lehet rangot lépni?
Nem a rang a fontos. Minél régebbi a regisztrációd és minél több pozitív értékelésed van negatív nélkül. Az eladóknak, vevőknek ez a fontos.
2007 óta (aktív tag) vagyok regisztrált 27 pozitív 0 negatív értékelés. Évente veszek 2-3 hardvert. Soha nem volt gondom minden vétel pozitív volt.
A problémád az idő és a + pozitív értékelések megoldják majd.
Az értékelések a bizalomhoz járulnak hozzá.
A rang a regisztrált idő és az aktivitás (hozzászólások száma) a Prohardver fórumában. Lehet két tag akik 5 éve regisztráltak egyikük alig szól hozzá a másik nagyon sokat. Ezért a rangjuk is más.
Csak a regisztráció óta eltelt idő, és a hsz szám számít. Az, hogy mennyit "kereskedsz" semmit sem befolyásol ilyen szempontból.
Itt látod pontosan:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!