Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi zajlik mostanság az nCoreon...

Mi zajlik mostanság az nCoreon? (Közössség)

Figyelt kérdés

Nem lehet nem észrevenni mostanában; minden létező kommentszekcióban megy a gyűlölködés. A legpozitívabb kommentek is állandóan szét vannak mínuszolva. A moderátor (Engin3) pedig teljesen meg van vadulva. Agyatlanul rá van szállva a torrenteket megköszönő emberekre, míg a valódi problémák felett nyíl egyenesen elszáll a figyelme. Mindegy ki hogyan gyűlölködik, fikázza a másikat; csak senki ne köszönjön meg semmit és ne fikázza a feltöltést, akkor se ha tényleg szar.

Nem lehet egy értelmes beszélgetést folytatni a filmekről/sorozatokról, mert "nem tartozik a torrenthez" és megfenyegetnek hogy kibannolnak.

Lassan 15 éve vagyok elit tag, bátran mondhatom hogy sosem láttam még ennyire negatívnak a közösséget.

Csak egy printscreen egy frisse feltöltött torrent alatti hozzászólásokról:

[link]

Mégis mi történik az emberekkel?

máj. 16. 20:14
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Első komment:

Ez gyors volt XD

Arra utal, hogy általában beletellik legalább egy hónapba, mire sikerült megtörni egy új játékot, ez meg fent volt 0. nap, ami valóban elég gyors eredmény. Egyszerre utal a hackercsapat és a feltöltő gyors munkájára.

Második kommentelő: Segítséget kér valamihez, amihez nyílvánvalóan nem ért.

Harmadik kommentelő: Egyszerűen köszönömöt ír, teljesen jogos minden amit kapott.

Negyedik kommentelő: Kifejezi milyen régóta várja a játékot, ebből is gondolhatjuk, hogy a feltöltött cuccnak már kiépített tábora van, ez is árulkodhat a termék minőségéről.

Ötödik kommentelő: Kissé kevésbé a lényegre törve nagyjából ugyanerről árulkodott.

Egyébként meg tényleg, akár szét is bombázhatja egymást a fél világ, ha mindenkinek van egy nyomós indoka ítélkezni a másik felett. Nézzen ki így egy random megnyitott torrent oldal, tele mínuszokkal, nézzen ki a világ úgy ahogy. Csak mert jogos.

(Y)

máj. 16. 22:30
 12/18 anonim ***** válasza:
59%
A 67%-oddal ugyanúgy lepontoztad azokat, akik nem ugyanazt fújják amit te, és felpontoztad azt, aki neked is igazat adott. Akkor mi a probléma? Ugyanazt csinálod: "van egy nyomós indokod ítélkezni mások felett", és szabadon élsz vele.
máj. 16. 22:33
 13/18 A kérdező kommentje:
Azokat pontozom le akik támogatják azt az elképzelést hogy ez teljesen helyénvaló.
máj. 16. 22:41
 14/18 anonim ***** válasza:
90%
Tényleg zavaró a köszöngetés, feljebb is leírták. Megnyitod a hsz-eket és tele van köszivel, és bogarásznod kell a relevánsakat, a köszönömre rá szoktam nyomni, és csak akkor szólok hozzá, ha valami érdemleges mondandóm van a tartalommal kapcsolatban. Én is fent vagyok tizenéve majdnem az elejétől. Van vagy 20 hozzászólásom, nem érzem szükségét, hogy minden alá beírjak.
máj. 16. 22:58
 15/18 A kérdező kommentje:

"Ez" alatt pedig azt értem, hogy így kelljen kinéznie a kommentszekciónak, még ha jogosnak is gondolják. Rosszabb hely lesz ettől a viselkedésmintázattól a világ? Határozottan, mert sajnos nem csak ezen a kis apróságon látszódik ez a felfogás.

Megértem, hogy az egyszerű, nem kifejtett hálanyílvánítás szabályokba ütközik, mert valóban áttekinthetetlen lenne a kommentszekció, ha az a többmillió ember akinek a digitális szabadságát biztosítja az nCore - mindannyian egyesével megköszönnének mindent. De miért baj, ha valaki megindokolja, hogy miért köszöni meg a feltöltést? Sem a torrent oldal, sem a világ nem lesz tőle rosszabb hely. Vagy ha valaki segítséget, esetleg feliratot mer kérni? Hozzáteszem, ezek mind nem én vagyok, személy szerint én fordítom a sorozatokat feliratkérés helyett. Láttam példát akkor is, amikor egy sorozatról való elbeszélgetés lett elnémítva. Nem bírom felfogni az oldalt, aki ekkora szolgálatot tesz a mi digitális szabadságunkért, miért van ennyire ellene a szólásszabadságnak, és nem értem az embereket, akik kalózcuccért jönnek, hogy miért ítélkeznek a hálálkozó, segítséget kérő, vagy csak beszélgetni vágyó emberek fölött.

Szóval ez a különbség. Az egyik példával rosszabb hellyé tesszük a világot, akkor is ha igazunk van, míg a pozitivitás többnyire ártalmatlan lenne.

máj. 16. 22:59
 16/18 anonim ***** válasza:
84%
Ja és igen toxikusabb a légkör ott is meg az egész országban, online/offline egyaránt.
máj. 16. 22:59
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Én meg nem örülnék, ha azt látnám, hogy egy torrent alatt sok komment van és megnyitva azt látom, hogy a fele köszöngetés. Régen ez ment, nem volt jó. Nem csak nCore-on, más torrent oldalon sem. A komment szekció nem erre való, hanem arra, hogy érdemi információt írj a torrent alá. Hibás, nem működik valami, nem értesz valamit és segítség kell. Így ha van komment a torrent adatlapján, akkor tudod rögtön, hogy valami van vele. Ha mindenki behányja minden alá a köszöngetést, akkor nem lehet észrevenni a problémás torrentet.
máj. 17. 02:24
 18/18 Hintalow ***** válasza:
100%

Az ncore-on (is) eléggé döglődik a közösség, ha a fórumokat nézzük, de ez elég általános, kb. a prohardver az egyetlen ami tartja még magát.

Lehet én vagyok régivágású, de a torrentek alá odavetett "nem megy/nem játsza le" mondatok az én értelmezésemben eléggé távol vannak a közösség fogalmától, szóval a dedikált fórumrészeken kívül mást nem is kevernék ide.

máj. 17. 09:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!