Valaki leirná pontosan mi kell a digitális adások fogásához?
"Megvettem egy beltéri egységet "
Annak gyártója és típusa?
A rá csatlakoztatott TV-készülék (vagy monitor) gyártója, típusa?
Csatlakoztattál-e rá antennát, ha igen milyet (annak gyártója, típusa)?
"Milyen antennát vegyek hozzá."
Melyik településen laksz? Azért kérdezem mert ettől függ, hogy melyik adótoronyhoz laksz közel, így lehet javasolni antennatípust.
Kell egy antenna, minél távolabb vagy az adótól annál komolyabb.
Ha van antennád, meg kell keresni a lakóhelyed szerinti adó tornyot, marha sok van, és eldugott helyeken van kis "átjátszó" adó. Na ezt be kell célozni a kis antennáddal és megkeresni a helyi frekvenciát, ha van jel (valamilyen) lehet "pöckölgetni" az antennát /jelminőség:kb.100%, jel erősség: minnél nagyobb/ a még megtalálod az ideális beállítást.
Én 10 éve beállítottam azóta jó.
Kell:
Antenna
Antenna kábel
(Opcionálisan:erősítő)
Set top box
Videó kábel(scart, RCA, HDMI)
TV (kép csöves/"lapos")
Újabb 10-15 éves TV-k beépítve tartalmazzák a digitális vevőt, ma MINDEN tv alkalmas rá.
Nekem dvb-t képes tv-m van, és kint van egy ezer éves tetőantenna, nézi a Kab-hegyet, kb 30 km-ről. Anno nyilván analóg adásokhoz volt ez az antenna, de a digitálisat is jól veszi. Nincs akadály az adótorony felé, ez biztos sokat segít.
És akkor ja, hát nem éri meg fizetni nekünk a mindig tv-re, fogalmam sincs az hogyan megy az extra csatornákkal most. Az ingyenes csatornák be vannak állítva, és ennyi. Az a lényeg nekem, hogy az M4 fél perccel előbb jön itt, mint a kábeltv-n
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!