Miért nem indul el a display manager boot-oláskor?
Egy QEMU virtuális gépre telepítettem Debian 12-t, GUI nélkül (csak a Standard System Utilities opciót választottam ki a tasksel-nél), aztán a feltelepített rendszerre telepítettem IceWM ablakkezelőt a weboldalukon leírt módon, majd felraktam az LXDM display manager-t a Debian repókból.
Viszont valamiért nem akar bootolás után automatikusan elindulni az LXDM, csak egy csupasz tty1-et hoz be, pedig az /etc/X11/default-display-manager fájl tartalma szerint be van állítva alapértelmezett display manager-nek. Valamint azt is megfigyeltem, hogy valamiért néha villan a tty felülete, mintha valamit próbálna betölteni.
Mi lehet a probléma? Valami plusz dolgot kell beállítani, hogy működjön? Esetleg az a gond, hogy az IceWM-ből a legfrissebb verziót telepítettem, az LXDM-ből meg valszeg egy korábbi verzió van a repóban?
(Bocsánat, ha hülyeséget kérdezek, először telepítek manuálisan display manager-t.)
A journal szerint folyton újraindul, majd crashel az LXDM service.
Az X nem logolt semmit. Hogyan tudom ellenőrizni, hogy fut-e?
Az XDM se akar elindulni.
A LightDM sikeresen elindul, megjelenik a bejelentkező képernyő, viszont miután bejelentkeztem, nem tölt be az IceWM, csak az X11, és valami háttérkép jelenik meg, a kép egy részén egy CLI felülettel (pedig az XDG_SESSION_TYPE X11-et ír). Próbáltam a LightDM konfigjában megadni, hogy user-session=icewm-session, majd user-session=IceWM, egyikkel se működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!