A windows "frissítés" az maga a tervezett elavulás?
Ez csak akkor tűnik fel, ha egy aránylag "gyenge" pc-t használsz.
Röviden tömören: a híres Unreal Engine iszonyatosan be tud lassulni a windows 10-től. (Ha frissítve van)
Nem vagyok pro felhasználó, ez tény.
Van egy pici jelentéktelen gomb a gridet állítgatja.
Az normál esetben 0 másodperc töltés, 0 proci használat. Mert semmit se csinál.
De ha "frissítve" van kb 30 másodpercre kiüti az egész programot. Vagy pl egy sima material ablak bezárása (nem a megnyitása) szintén fél perc!
Visszaraktam a windows 10 2019 verziót, abban pontosan úgy megy ahogy kell...
Te annyit írtál hogy fos.
Vannak listák ahol felsorolják a motorokat.
És mindenhol az unreal az első.
Jobb is ha befejezed mert már teljesen beégtél.
Nem az unreal a lényeg. Régebben felraktam egy laptopra ami tényleg gyenge.
Még simán használható volt. A frissítés után már egy böngészőt se bírt megnyitni.
Egy erősebb asztali pc-n nem tűnik fel a lassulás, játékok is ugyanúgy mennek.
Az unreales szenvedés meg azért volt gyanús, mert másodpercekig töltött, de közben nem is használta a procit/ramot/gpu-t vagy akármit, csak lefagyott pár másodpercre...
Furcsa hogy arra még mindig nem válaszoltál: milyen procinál áll elő a probléma.
"Régebben felraktam egy laptopra ami tényleg gyenge. Még simán használható volt. A frissítés után már egy böngészőt se bírt megnyitni."
"Egy erősebb asztali pc-n nem tűnik fel a lassulás"
Ezekből én erősen arra következtetek , hogy azoknál a prociknál okoz problémát az említett frissítés amik érintettek pl a spectre és meltdown résekben ( meg az azóta felfedezett többiben is ) és a patch teljesítményvesztéssel jár. Esetleg a frissítés megkövetel új biztonsági eljárásokat vagy utasításkészleteket amik a te hardvered által nem támogatottak és kész is a lassulás.
Persze csak találgatni lehet, mert inkább unreal-es szélmalomharcot vívod ahelyett, hogy a kritikus kérdésekben információt adnál.
Utolsó, nem tudom fejből a proci nevét, mert általában mobilról írok és nem tudom megnézni. I5 6-7 generáció 8 magos, ennyit tudok.
"biztonsági eljárásokat vagy utasításkészleteket"
De egy olyan dologról van szó, mintha a böngészőben bepipálnál valamit. Teljesen 0 dolog, semmit extra. Ezt egy 20 éves proci is tudja. De végülis elég sűrűn elrontják a frissítést, lehetséges...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!