Windows 10 vagy 11?
Sokszor felteszik ezt a kérdést, de frissebbet erről nem találtam. (vagy nem jól kerestem?)
Viszont egyre többen használnak már w11-et így a régi (kb. fél éves) tapasztalatok mostanra már megváltozhattak.
Ki melyiket használja? Miért És melyiket gondolja jobbnak?
Én win7-ről 11-re váltottam egyből, a köztes lépcsőket kihagytam. Nem volt érdemes belemennem a 10 rejtelmeibe, egyből a 11-el kezdtem, de ezen maradnék is hosszabb távon.
Én is meglennék a 7-tel, ha futnának rajta a szükséges programok. De sajnos már nem támogatják, így muszáj volt a váltás.
Teljesen mást használok. Nem kényszerítenek rá semmire, windows függő vagy, léteznek más oprendszerek. Olyanok, ahol nem az az első, hogy kikapcsolod a frissítést (ami amúgy a vírusok, botnek tagság, stb. miatt nem egy jó ötlet windowsnál), támogatja az új és régebbi hardvert, ingyenes, stb. Csak hát nem windows, ezért biztos rossz, ugyebár.
A kettő közül a 11 talán ajánlhatóbb a támogatás miatt, egyszer úgyis váltani kell, hatalmas különbség meg nincs a kettő között tudtommal.
13:
Sejtem mire gondolsz, én az Ubuntut próbáltam ki pár éve. Hardver kezelési problémák miatt rajtam vissza a windowst.
Most még annyival nem jobb a Win.11 amiért Win.10-ről fontos lenne váltani.
Akkor válts ha kíváncsi vagy rá.
Legfeljebb várd meg a 24H2 Win.11 kiadását, amit ősszel adnak ki, hogy milyen fejlesztéseket tesznek és akkor eldöntheted, hogy fontos-e váltani a fejlesztések miatt.
"...w11-et így a régi ((kb. fél éves) tapasztalatok..." - a Win.11 lassan 3 éve jelet meg, 2021.Okt.-ben.
feltettem a w11 et... Itthon vagyok, és egész nap ezzel tudtam foglalkozni, Vagyis a "kitapasztalással" ... Megmondom őszintén, hogy amikor össze lett rakva az uj gépem, 2022-12-20-án akkor utána fent volt egy darabig a 11, de nem tetszett. Aztán tavaly nyáron is fent volt, kb 2 hetet, de ujra vissza tettem a 10-est. most hogy meg lett szokva a 10 most ma délelött felraktam ujra a 11-et, és kíváncsi voltam "ti" mit gondoltok most a w11-ről, mielött vissza teszen a 11-est. És szerintem nagyon fasza. A HDR a gamekban, gyönyürű, nem is tudtam hogy ilyen szép éleket és színeket, ragyogást ki lehet hozni a monitoromból! :o :)))
Mivel elég komoly hangrendszerem van, mármint az átlag emberekhez képest, (sound blaster AE-9, EXXACT 3558 erősítő, stb.) igy észre vettem hogy a hangzásban van némi (hogy úgy mondjam) élesebbség, nekem a w10 ebből a szempontból jobban tetszett, de ennyi, minden más előnyösebb, szebb, kisimultabb, kezelhetőbb. Lassuságot nem tapasztaltam, mondjuk ezzel a konfiggal ami nekem van nem is gondoltam hogy lesz ilyen.
Szerintem a w11 nagyon jól sikerült, és 100%-ra veszem hogy mindenki meg fogja szeretni.
Köszönöm mindenkinek a véleményét! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!