Miiért nem szeretjük a videós tutorialokat?
Én főleg azért, mert a tartalomhoz képest túl hosszúak. Két perc alatt el tudom olvasni, amit a bohóc fél órában összemotyog, úgyhogy teljesen elunom magam közben.
Ehhez még hozzájön a videók lineáris szerkezete is.
Például azért is, mert a tanulás egy aktív folyamat - ez informatikában hatványozottam érvényes. Mert nem elég, hogy megnézel egy videót (elolvasol egy könyvet/blogbejegyzést) teszem azt programozási témában, és azt egyből tudni fogod.
Az átadni kívánt információ ugyanis jobban rögzül, ha a nebuló maga a gépén kipróbálja az elmondottakat/leírtakat, szembesül azok működésével/működésképtelenségével/a felmerülő hibákkal, kipróbálhatja, mi van, ha az elmondottaktól/leírtaktól eltér, más paramétereket ad meg.
Dettó így vagyok vele:
1. Keresek egy infót,
2. találok rá egy videót,
3. már türelmetlen vagyok, tudni akarom a megoldást
4. és a videós a brutál indiai akcentusával lenyom még vagy három perc felesleges rizsát, vagy egy másik magyar videós valami már ezer éve ismert tippet akar sosem látott újdonságként tálalni,
5. mikor végre kinyögi a lényeget, azt is nagyon lassan,
6. hogy kiderüljön, ezt már ismertem és egyáltalán nem működik.
A vége az, hogy megoldom magam, ha máshogy nem, próbálkozással, vagy kiokoskodom a megoldást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!