Milyen szünetmentes tápot vegyek és mekkorát?
Egy Ryzen 5 7600 proci, ami max 65 Watt
Gpu 3 ventis 4060, ami 450 Watt az ajánlott, és egy kb 30 wattos monitor.
A táp 850 watt.
Ez 550 watt összesen.
Hogy választom ki a megfelelő szünetmentest?
Semmilyet. Egyreszt ma Magyarorszagon gyakorlatilag nincs aramszunet.
Masreszt egy atlagos jatekfelhasznalo nem annyira fontos, hogy egy esetleges aramszunet ne legyen kibirhato. A szunetmentes tap nem arra van, hogy tudjal jatszani tovabb, hanem arra, hogy par perc alatt lementsd a fontos munkaadatokat, ha dolgozol a geppel.
#1:
Gyakorlatilag havonta 1-2 alkalommal van nálunk áramszünet. (a pillanatnyi áram-/feszültségingadozásokat nem is számítva)
(pl. erősen szeles időkben többször, felhőszakadásoknál vagy nagy hóesésnél, idén már kiégett a közeli trafóállomás, tavaly egy kamion elszakította az út feletti légkábelt, tervezett áramszünet is van évente pár, néhány hónapja villanyórát is cseréltek, sajnos a helyi elektromos hálózat is felújításra szorul csak pénz nincs rá - mert "rezsicsökkentés" van, több ismerős háztartásban legalább 40 éves kábelek/alkatrészek vannak amik sokszor nem bírnak el több nagyobb fogyasztású eszközt, stb.)
Persze biztos vannak jobb és modernebb helyek, ahol évente csak párszor megy el az áram, - de ismerek rosszabbat is.
Kérdező:
Mekkora áthidalási időt akarsz?
(nálunk az internetes modem/router is rá van kötve)
#1 Az idilli Magyarországon nincs, vidéken gyakori, nálunk is az van amit #2 leírt. És nem árt egy szünetmentes, hogy tudj nyomni egy mentést, ha kell és a feszültség ingadozás se a gépet gyilkolja.
Játéknál, munkánál bárminél b@sz az ideg ha egy 10 másodperces áramkimaradás miatt elmegy fél-egyórányi bármid. Én akkor vettem, amikor egy 25 perces videón dolgoztam 1,5 órát, elment 10 mp-re az áram és persze pont akkor nem nyomtam mentést közben.
Mondjuk ez a konfig 200-250W-nál többet nem vesz fel.
Nekem ilyen van:
Nálunk, falun, egyrészt nem új kábelek vannak. Áramkimaradás pedig 2 havonta egyszer ha előfordul, viszont az áramingadozás az ami a legnagyobb probléma.
Elég csak 10 percet, hogy tartson, még sikeresen lekapcsolom a gépet.
A teljes géped üresjáratban 80W alatt fogyaszt, netezésnél-filmezésnél 120W körül, játékos terhelésnél 200W körül.
Egy 800VA körüli szünetmentes, ekkora terheléssel 20-30 perc között bírhatja.
USB kapcsolat jól jöhet, ha nem vagy ott, akkor azért szabályosan le tudjon állni.
Utólag LCD kijelzőset vettem volna, hogy lássam az aktuális terhelést is.
Némelyiknél kikapcsolható áramszünet esetén a csipogó figyelmeztetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!