Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Számítógép USÁból. Fizetek vámot?

Számítógép USÁból. Fizetek vámot?

Figyelt kérdés
Most épp egy MacBook Air-t néztem, de akármi más hardverre, kütyüre igaz, hogy itthon rohadt drága ahhoz képest, amennyiért meg lehet kapni külföldön. A legkisebb Air 200e forint USD-ből átszámolva az US Apple boltban, itthon ugyanaz 300e Ft. Arra gondoltam, hogy akkor már érdemesebb külföldről beszerezni a kütyüt, a kérdés, hogy hogyan. Fizetek-e vámot? Ha kimegyek érte, akkor áthozatalkor fizetek-e érte? Stb. Hogy érné meg legjobban?
2010. okt. 25. 10:13
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem ebben a kategóriában ehhez a részhez nem nagyon értenek...
2010. okt. 25. 10:18
 2/6 Jovanny ***** válasza:
Kimennél egy laptopért Amerikába? Nem vagy te tisztában a repülőjegy árakkal. :D Ha kimész érte laptop nélkül, és azt haszahozod egy laptoptáskában, akkor nem kell. Ha ajándékként küldik, akkor sem kell egy bizonyos összegig. Ennek nézz utána, mennyi. Ha simán elpostázzák, akkor kell.
2010. okt. 25. 10:34
 3/6 anonim ***** válasza:
Jobban jarsz, ha valami eus orszagbol veszed, mert akkor biztosan nem kell. Amerikabol megoldhatod trukkozessel, de akkor mar a garancia ervenyesitese is gazos, esatobbi.
2010. okt. 25. 10:51
 4/6 bp1985 ***** válasza:
Kell fizetned. Ha összadod a vám díját, meg a repjegyet, bőven nem éri meg.
2010. okt. 25. 11:51
 5/6 A kérdező kommentje:
Nem mennék ki érte. Arra gondoltam, hogy hazahozatnám valakivel, aki épp kint jár. EU-s országon is gondolkodtam, onnan tényleg egyszerűbb lenne, csak valahogy nagyon zavar, hogy még angliában sem annyira olcsó. úgy számoltam kb 260-270e ugyanaz, amit megkapok 200-ért az USÁban
2010. okt. 25. 14:00
 6/6 bp1985 ***** válasza:
Nem biztos, hogy a kinti garancia jó itt is. Ezt is vedd figyelembe.
2010. okt. 25. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!