Számítógép USÁból. Fizetek vámot?
Figyelt kérdés
Most épp egy MacBook Air-t néztem, de akármi más hardverre, kütyüre igaz, hogy itthon rohadt drága ahhoz képest, amennyiért meg lehet kapni külföldön. A legkisebb Air 200e forint USD-ből átszámolva az US Apple boltban, itthon ugyanaz 300e Ft. Arra gondoltam, hogy akkor már érdemesebb külföldről beszerezni a kütyüt, a kérdés, hogy hogyan. Fizetek-e vámot? Ha kimegyek érte, akkor áthozatalkor fizetek-e érte? Stb. Hogy érné meg legjobban?2010. okt. 25. 10:13
1/6 anonim válasza:
Szerintem ebben a kategóriában ehhez a részhez nem nagyon értenek...
2/6 Jovanny válasza:
Kimennél egy laptopért Amerikába? Nem vagy te tisztában a repülőjegy árakkal. :D Ha kimész érte laptop nélkül, és azt haszahozod egy laptoptáskában, akkor nem kell. Ha ajándékként küldik, akkor sem kell egy bizonyos összegig. Ennek nézz utána, mennyi. Ha simán elpostázzák, akkor kell.
3/6 anonim válasza:
Jobban jarsz, ha valami eus orszagbol veszed, mert akkor biztosan nem kell. Amerikabol megoldhatod trukkozessel, de akkor mar a garancia ervenyesitese is gazos, esatobbi.
4/6 bp1985 válasza:
Kell fizetned. Ha összadod a vám díját, meg a repjegyet, bőven nem éri meg.
5/6 A kérdező kommentje:
Nem mennék ki érte. Arra gondoltam, hogy hazahozatnám valakivel, aki épp kint jár. EU-s országon is gondolkodtam, onnan tényleg egyszerűbb lenne, csak valahogy nagyon zavar, hogy még angliában sem annyira olcsó. úgy számoltam kb 260-270e ugyanaz, amit megkapok 200-ért az USÁban
2010. okt. 25. 14:00
6/6 bp1985 válasza:
Nem biztos, hogy a kinti garancia jó itt is. Ezt is vedd figyelembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!