Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Az igaz hogy nem mindegyik...

Az igaz hogy nem mindegyik hdmi kábel birja el a 144 hz vagy 240 hz-et?

Figyelt kérdés
Még nagyon régen hallottam ezt az információt. Ha pedig ez igaz, akkor honnan lehet tudni, hogy ha veszek egy kábelt, az annyi lesz amennyit én szeretnék?
febr. 20. 00:19
 1/1 anonim ***** válasza:

Felbontásfüggő.

A kábeleknek amúgy nincs verziószáma, de gyakran a hdmi csatlakozó verziószámával hozzák összefüggésbe a boltok hirdetéseinél.

Jelenleg az ultra high speed feliratú hdmi kábelek a leggyorsabbak. Ezek képesek kielégíteni a hdmi 2.1 szabványú csatlakozót is (48 gbps)

Azaz 4k 240hz-re képes maximum (egész pontosan 253hz, 10 bites színmélységnél).

[link]

High speed kábel viheti a hdmi 2.0 18gbps sebességét is akár, de erre hivatalosan csak a premium high speed kábelek képeset.

Ez 4K 60hz-et jelent.

1440p 144hz akár.

1080p 240hz akár

Hdmi 1.4 csatlakozónál pedig

4K 30hz

1440p 60hz

1080p 120hz érhető el.

Pl ez azért is fontos megemlíteni, nem csak a kábelnél, mert hiába tudná minden a nagyobb képfrissítést, ha a gépen csak 1.4-es csatlakozó van. Belefutottam már ilyenbe. Persze a gépen a DP már tudná a 4K 60hz-et, csak ugye egy TV-n nincsen DP... 😃

febr. 20. 02:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!