Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Milyen paraméterekkel keressek...

Milyen paraméterekkel keressek otthonra egy egyszerű gépet?

Figyelt kérdés

Van egy tizenéves laptopom,2*1,6 procival,2g rammal,160-s tárolóval,win7-tel.

Már alig tudom használni,keresnék helyette egy asztali gépet.

Milyen paraméterei legyenek,csak olyan 20ezer körül szánok rá.

Soha nem játszom,-netezésre,szolgáltatókkal kapcsolatos ügyintézésre, ritkán 1-1 dvd film nézésére kellene.

Koromnál fogva(60)a telefon kicsi,nem szeretek azon netezni.

Egy 21" monitor LED monitor lenne hozzá.

2024. jan. 31. 08:58
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

7000 szériás intel procis gépeket lehetne nézni ennyiért. HP, Dell elsősorban.

Régebbit azért nem néznék, mert ez támogatja az újabb videoformátumokat, így semmilyen film/youtube nem okozna gondot neki.

Pl [link]

8GB RAM, 120gb SSD, telepített windows, és dvd író/olvasó is van.

Monitor kimenetre érdemes figyelni. Ha szükséges átalakító, azt is be kéne szerezni.

2024. jan. 31. 09:42
 2/7 anonim ***** válasza:

Egy 2-3-4. generációs intel gép neked elég lenne. Ezeket úgy ismered fel, hogy az i3, vagy i5 után látsz egy 4 jegyű számot, és az 2-3-4-el kezdődik. Tehát pl i5-2400, i3-2200 vagy i5-3450. Az első számjegy a generáció, utána a magasabb szám mindig valamivel jobb processzort jelent.

Kell bele memória, ez 8 gigabájtnál ne legyen kevesebb.

Az alaplap is mindegy neked.

Ami még érdekes, az a háttértár, ez legyen SSD, legalább 250 gigabájt (ha a 160-on elfértél, akkor ezen is el fogsz, viszont ez sokkal gyorsabb). Ha csak HDD-vel van, az sem tragédia, de az SSD sokkal-sokkal gyorsabb, jobban használható gépet jelentene.

Ami még érdekes lesz, az az operációs rendszer. Ezeket a gépeket használtan is üresen árulják (akár boltokban is, akár interneten), és ahhoz, hogy menjen, kell rá egy windows. Ebből a gyári borzasztó drága, vannak egyéb megoldások, némelyik még legális is.

Legrosszabb esetben ingyen fel lehet tenni, viszont a jobb alsó sarokban kiírja, hogy aktiválnod kell a windows-odat, és néhány beállításhoz nem enged hozzáférni (amit mondjuk jó eséllyel úgysem piszkálnál). Ami fontos, hogy a frissítéseket így is megkapod, amíg nem használod munkavégzésre a gépedet (pl. vállalkozóként), addig még elméletileg sem lehet nagy bajod belőle.

2024. jan. 31. 09:51
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Eddig nem sokat foglalkoztam ilyesmivel,ezért kicsit "kínai"...de most ha van időm,sokat olvasok majd utána...

Pl. ezt találtam 20-ért(bár lehet,hogy nekem "túl nagy"...

I5 4460 Asus h81,Kingmax 2*4g/1333ram,radeon hd 5770 VGA,Chieftec smart 450 táp,LG dvd író

2024. jan. 31. 10:15
 4/7 anonim ***** válasza:

Kb. ez kell neked, sőt, ebben videókártya is van (holott a processzor is alapból meg tudná oldani azt a filmnézést, netezést, amire neked kell). Viszont nincs benne (vagy nincs kiírva), a háttértár (SSD, de legalább winchester).

De amit az #1 írt, az is tökre jó, ráadásul sokkal fiatalabb, és gyárilag van összeszerelve, meg oprendszer is van rajta.

2024. jan. 31. 10:29
 5/7 A kérdező kommentje:
Szegeden lakom.
2024. jan. 31. 10:34
 6/7 anonim ***** válasza:
Akkor kösd össze egy pesti kirándulással akár... Én így szoktam, ha neten rendelek valamit, amit nem akarok postáztatni, de amúgy meg kéne.
2024. jan. 31. 11:05
 7/7 A kérdező kommentje:

4-.

222-s.

2024. jan. 31. 13:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!