Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Milyen HDMI hub kellene...

Milyen HDMI hub kellene ehhez? Konkrét típus érdekelne

Figyelt kérdés
A laptopon csak 1 hdmi csatlakozó van, viszont én rászeretnék kötni 2db monitort, így elérni, hogy 3 különböző monitoron tudjak dolgozni, (ebből 1 persze a laptop). Milyen konkrét típusú hub-ra lenne szükség amivel ezt meg lehet oldani, ugyanis én kettőt is vettem, de a két monitort egyként érzékeli, ugyanaz jelenik meg mind a kettőn?

#monitor #HDMI #HUB #hdmi hub
2024. jan. 24. 10:55
 1/3 anonim ***** válasza:

Hát persze hogy egyként érzékeli!

Te az EGY kimenetet osztod el két monitorra.

A több monitoros megoldáshoz olyan videokártya (kártyák) kell, ami képes külön meghajtani a több monitort.

Nálad ez úgy működik, hogy az egyik a laptop kijelző, a másik EGY hdmi-s monitor.

2024. jan. 24. 12:37
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyet nem HDMI HUB-nak, hanem dokkolónak nevezik!

Meg kell nézni, hogy milyen dokkolóval kompatibilis esetleg a notebookod.

De léteznek univerzális dokkolók is. Erre például rá lehet csatlakoztatni még két monitort, de a felbontás korlátozott (csak FHD) és minden notebookkal kompatibilis.

Viszont olcsónak nem olcsó:

[link]

De működni, pedig még egy harmadik generációs i3-al is képes, mert kipróbáltam azzal is, és van egy ilyen az asztalomon. Más megoldás nem létezik, ha csak egy kimenet van a notebookon.

Esetleg, ha újabb és van rajta Type-C akkor meg kell nézni, hogy annak van-e display támogatása. Mert akkor elég lehet egy 4.000 Ft-os átalakító is.

2024. jan. 24. 13:01
 3/3 anonim ***** válasza:
Ez láptopfüggő, hogy képes-e kijelző kimenetes hubot fogadni. Amúgy működhet még a dokkoló is. Illetve a vezeték nélküli átvitel is jó lehet akár.
2024. jan. 24. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!