Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ha a gpu kihasználtság közel...

Ha a gpu kihasználtság közel sincs 100%-on, akkor miért nem tud tartani egy bizonyos fps számot?

Figyelt kérdés
Tehát játékok, amiknek a gépigénye bőven az én gépem alatt van, ha minden grafika beállítást feltekerek, akkor is max 70-80% a kártya használtsága. Akkor viszont miért van az mégis hogy ha lockolom pl 120 fps-re, az is leesik egy csomószor? Most a VR Pisti is játszott egy 2013-mas játékkal és gondoljátok mennyire erőlteti meg az ő Nasa gépüket egy olyan játék, de még se volt 1 akadás sem. Nálam vlmi galiba lehet
jan. 14. 14:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
66%
Már rohanok is a kristálygömbömért...
jan. 14. 14:14
 2/12 anonim ***** válasza:

Gép többi paramétere? (CPU, RAM, HDD/SSD, TÁP!)?

Driverek?

Háttérben futó programok?

jan. 14. 15:30
 3/12 A kérdező kommentje:

Ha ezekkel baj lenne és nem szaladtam volna át rajtuk akkor nem tettem volna ki kérdést. De itt vannak: 11400f+ Rx 7600. 16ram, samsung ssd-n mennek a játékok. 600w táp.

Driver legfrissebb, háttérben nem fut semmi, nincs melegedés

jan. 14. 15:46
 4/12 anonim ***** válasza:

De azt tudod, hogy az FPS lock csak arra jó, hogy ne menjen annál feljebb?

(Egyébként, a Minecraft is belaggol, ha felrobbantasz 1 millió TNT-t.)

TheVR csapatnak meg a tiednél csak egy cseppet jobb a gépe, tehát talán nekik azért nem laggol :D Ha rosszul optimalizált a játék nem a te gépedben keresendő a probléma.

jan. 14. 17:06
 5/12 A kérdező kommentje:
Ja de hiába "cseppet" jobb a gépük ha egy 2013-mas Tomb Raiderről beszélünk, például. Az enyémnek is röhögve kéne vinnie. Annyi fps-re szoktam lockolni az adott játékot ami reális a gép erejét nézve, pont azért hogy konzisztens legyen a játékmenet. Ilyen 2018 előtti játékoktól sztem jogosan várnám el hogy 100+fps-el fussanak akadás nélkül
jan. 14. 17:42
 6/12 anonim ***** válasza:

Sajnos sok játék olyan rosszul van optimalizálva, hogy hiába maxolod ki a gépet 4090-nel meg 64GB RAM-mal, illetve egy i9-cel, még akkor is szaggat FULL-HD-ban, hiába 10 éves játék

Egyszerűen olyan sz@rul van grafikailag optimalizálva, hogy 720p felett a NASA-nál is lefagy

jan. 14. 18:08
 7/12 A kérdező kommentje:
A GTA4 ennek a királya
jan. 14. 18:49
 8/12 anonim ***** válasza:
A java még csak most fog jönni ezeknek a dolgoknak, mikor már a DLSS-re is kezdenek úgymond " építeni " a fejlesztők, hogy áh minek optimalizáljuk, DLSS megoldja.
jan. 14. 22:27
 9/12 anonim ***** válasza:
És amúgy a játék eredeti? Legújabb Patch rajta van?
jan. 14. 22:31
 10/12 A kérdező kommentje:
Hát hogyne, minden Steam-ről vagy EA app-ról van
jan. 14. 22:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!