Ryzen 5 2600 - ról megéri Ryzen 5 5500- ra váltani?
A pinget írja a játék be van állítva, 50 körül szokott lenni, ha néha felszalad akkor pirossal jelzi, de amikor ezeket a laggokat tapasztalom, akkor nem szokott felugrani. Nincs meg az a smooth játékélmény egyáltalán, utána olvastam már, másoknak is akad hasonlóan erős konfiggal illetve fps problémára panaszkodnak. Állítólag proci heavy a game és ezért is lehet az, hogy nem fut jól, ryzen 5 5600- ról néztem tesztet azzal jól futott.
Videókártya nem lehet a probléma mert már ezen túl vagyok, megnéztem haverom rx 580 as kártyájával és kb ugyanúgy fut, laggos. A videókártya drivere nyilván a legfrissebb, milyen más driverre gondolsz még?
Steamen tolom és win 10 64 bit, 1440x1080- ba tolom és ocsmány a kép, ezért nem értem mi az istenért zabálja így a gépet, ha felveszem magasabb grafra se jobb, ha leveszem is ugyanúgy sz@r.
Az 1% és a 0,1 % lowt nem néztem, megnézem ma, egyébként MSI afterburnerrel nézem. A kártya biztos hogy nem fogy el mert 50-60 százalékban van kihasználva, ezért gondolok még a procira, megpróbálom kicsit megoverclokolni ma. Köszi amúgy a válaszokat, mindenkinek ment a zöld!
A Steamnek is van ilyen opciója, azért kérdeztem. De bármi megteszi amin látod, hogy mennyire esik le az FPS.
A 4 GHz az a boost órajelnél alig nagyobb, szóval lehet érdemes lenne ezt is nézni, hogy játék közben milyen órajelen vannak a magok.
Pl. alaplap driver is befolyásolhatja azt, hogy mennyire tudja a boost órajelét hozni a proci. Tuningnál lehet csökkenteni a proci feszültségét, mert az is jótékony hatással van arra, hogy minél magasabb legyen az órajel terhelés alatt.
Ugyanakkor én is láttam ilyen fórum beszélgetést ahol a tiédhez nagyon hasonló erejű procit cseréltek le és és másfélszeresére nőtt az FPS. (bár ott a régi 80-asnál nem említette, hogy laggolt volna)
Tényleg milyen monitoron játszol, hogy 4x3 a képaránya? Képfrissítés?(Hz)
Az alaplapi BIOS-t lefrissítettem a legújabbra, így suncs sajnos semmiféle változás..
80-115-120 fps-m van, de beakad a kép sokszor továbbra is. Néhol 150 fps, ahol nincs egy db ember se.
A frametime 5-10 ms között van, néha felugrik 16 ra is.
1920x1080 full hd monitorom van 60 hz, de 4:3 ba cs goztam is, ezt szokta meg a szemem.
Köszönöm a segítséget, sajnos belefáradtam az egészbe…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!