Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Fizetős Linux distrot lehetség...

Fizetős Linux distrot lehetséges-e kalózkodni?

Figyelt kérdés
Vannak ezek a Makulu Linux, Zorin, BlackPantherOS, stb distrok, amik nem is alapból fizetősek, hanem plusz dolgokat (leginkább kinézetet/témázási lehetőséget) lehet kapni, ha megveszed. Tudom, hogy buta egy kérdés, hiszen a Linux úgy szabható testre, ahogyan a felhasználó szeretné, igazából semmi értelme nem lenne kalózkodni egy ilyet, csupán érdekelne, hogy lehetséges lenne-e. Mármint hogy ingyen megkapni a fizetős felületeket. A másik ami érdekelne, hogy ez mennyire lenne legális, mivel ugye nyílt forráskódú, GPL licensz alatt szabadon terjeszthető, módosítható szabad szoftverről beszélünk.

2023. dec. 22. 15:32
 1/5 gentoojedi ***** válasza:

Kalózkodni nem lehet. Ha mégis valami torrent oldalon találsz egy kereskedelmi linux letölthető isót, ott élek a gyanúperrel, hogy ártó kódot tesznek bele.

Mellesleg az összes kereskedelmi linux letölthető kipróbálásra ingyen, ilyen pl a Suse Linux Enterprise Desktop és Enterprise Server. 60 napig ingyen tudod frissíteni.

A Red Hat viszont megengedi magánszemélyeknek és szabadúszó fejlesztőknek, hogy öt gépig ingyen használja az amúgy rendkívül drága rendszerüket. De egy mezei felhasználónak ez semmi pluszt nem ad azon felül, hogy rendkívül stabil minden hivatalos összetevője, de ennek az az ára, hogy elfogadhatatlanul régiek benne a csomagok egy Arch linuxhoz vagy fedorához képest. De még Debian is lekörözi ezeket frissességben.

2023. dec. 22. 16:15
 2/5 anonim ***** válasza:
Mi a francnak, amikor a Linux Mint mindent tud?
2023. dec. 22. 21:39
 3/5 gentoojedi ***** válasza:
A fizetös disztribúciók cégeknél számítanak.
2023. dec. 22. 21:41
 4/5 anonim ***** válasza:
Én is pont tegnap nézegettem a Zorin Pro-t, de szerintem a plusz kinézet miatt teljesen felesleges. Gnome alatt nagyon könnyen össze lehet rakni pl. a Zorin Pro MacOS-es layoutját, csak rá kell szánni az időt
2023. dec. 22. 21:49
 5/5 Thunderfairy ***** válasza:
Az ingyenes verziók is tudják ezt kérdező. Tegyél fel egy Linux Mint-et Cinnamon felülettel és kész. A minden napi használathóz elég lesz.
2023. dec. 23. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!