Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Tönkre tud menni úgy egy...

Tönkre tud menni úgy egy notebook úgy, hogy akkor is melegszik mint állat, ha mindent kicserélsz rajta?

Figyelt kérdés

Szóval paszta ok..

Thermalpadok ok..

ventilátorok ok..

Hűtőborda csere ok..

Mármint lehetséges?

Csak mert melegszik mint állat a notebookom és már csak a hűtőborda csere van hátra. Öreg laptop 2016-os Gamer gép.

Elindítok egy stressz tesztet egyből 100 fok közelébe megy a CPU, illetve.. alapból ha csak a Win fut akkor is 95 fok körül pörög..

2023. dec. 16. 23:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Minek kínlódsz stressz teszttel? Miért gyilkolod feleslegesen.

Windows alatt az idle 95 fok az viszont rengeteg, ott valami komoly probléma va Milyen gép ez milyen hardverrel? Kifeküdt a heatpipe/vapor chamber?

2023. dec. 16. 23:18
 2/12 A kérdező kommentje:

Mert újra pasztáztam és megnéztem változott-e, de nem..

(Nem is volt száraz a paszta)

Lenovo y700

Mindkét ventilátor megy, belül full tiszta, nem poros vagy koszos.

2023. dec. 16. 23:22
 3/12 A kérdező kommentje:
2023. dec. 16. 23:23
 4/12 anonim ***** válasza:
Maga a hűtőrendszer feküdhetett ki. Vidd szervizbe, ezzel mást nemigen tudsz tenni.
2023. dec. 17. 00:01
 5/12 A kérdező kommentje:

Ja, megoldom én magamnak, kicseréltem a hűtőbordát. Meg is rendeltem.

Az lett volna csak a kérdésem, hogy elektronika szinten vagy chip szinten tönkre tud-e menni valami úgy a notebookba, hogy mindenképpen melegszik mint állat és nem lehet lehűteni az alap hűtésével még akkor sem, ha jó..-

2023. dec. 17. 00:09
 6/12 A kérdező kommentje:
De egyébként már nagyon laggolt is, meg kb használhatatlanul lassú volt ahogy annyira pörgött a processzor.
2023. dec. 17. 00:10
 7/12 anonim ***** válasza:

Nyilván aki tud újrapasztázni maga is, annak nem kell szervizbe vinnie ilyen miatt egy gépet...

Ami lehetséges pl, hogy a thermal padokból túl vastagot választottál, így a hőcsövek nem érintkeznek megfelelően a procival. Ezt mindenképp ellenőrizd még.

Vagy B, hogy tényleg a hőcsövekkel van gond. Hőkamera híján ezt leginkább érintéssel tudod tesztelni. A hőcső lényege, hogy nagyon egyenletesen tudja eluszlatni a felületén a hőt, köszönhetően a benne levő folyadék párolgásának (a hőforrás közelében) és kicsapódásának (a felület többi részén). Tehát ha a procinál forró a hőcső, akkor a hőcső túlső oldalán is forrónak kell lennie.

Idővel előfordulhat sajnos, hogy rés keletkezik a csövön, és elpárolog a folyadék belőle a levegőbe, így a fizika többé nem segít, csak maradt egy üres vékony rézcsöved, ami rohadtul kevés a hűtéshez, és okozhatja a tapasztalt kimenetelt.

Hardveraprót javaslom, van egy csomó bontott laptopos eladó. Érdeklődj náluk, hátha van cserealkatrész.

2023. dec. 17. 08:46
 8/12 A kérdező kommentje:

Na hát a jelenség azaz hogy a ket chip felett a proci és a vga annyira forró a cső, hogy nem kehet megfogni csak ilyen 1-2 masodpercig.. éa ahol a két venti van hatul (ugye elotte elfut a cső) ott meg full hideg. Tehát mintha nem is lenne kb üzembe a noti.

Mintkét venti pörőg mint állat... maxon.

2023. dec. 17. 09:02
 9/12 A kérdező kommentje:

Thermalpadot nem cseréltem rajta de alapvetően azokon nimcs serülés nem látom hogy el lenne használódva.

De ugye most majd muszáj lesz rakni rá másikat ahogy lesz uj borda..

2023. dec. 17. 09:03
 10/12 anonim ***** válasza:

"Na hát a jelenség azaz hogy a ket chip felett a proci és a vga annyira forró a cső, hogy nem kehet megfogni csak ilyen 1-2 masodpercig.. éa ahol a két venti van hatul (ugye elotte elfut a cső) ott meg full hideg."

Akkor olyan is lehet, hogy a hőcsöved rossz, nem vezeti a hőt.

https://www.youtube.com/watch?v=Q0t2GwAha-s

2023. dec. 17. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!