Kb. 10 éves a laptopunk, rég vettük. Most nézelődök, mert újat szeretnék. Legalább 4 márkát megnéztem, azt írják azoknál amit néztem, hogy optikai meghajtó nincs és nem is találtam optikai meghajtóval rendelkezőket.
Én ezt cd író-olvasónak gondolom. De ha tévedek bocsánat.
Ez nem lenne a mai laptopokban? Venni kell hozzá külső meghajtót?
Én tavaly januárban vettem és nincs benne meg még az előzőben se működött kb 2 év után
2023. nov. 3. 17:53
3/12 anonim válasza:
Nem CD hanem DVD író-olvasó van a gépekben úgy 20-25 éve. De így van, mai gépekbe már nem tesznek feleslegesen, mert a lemezek is kihaltak. Ha nagyon kell neked, akkor 5-10ezerért lehet venni külsőt, amit USB-vel akármilyen gépre ráköthetsz.
2023. nov. 3. 18:10
4/12 anonim válasza:
"Sajnos" a felhasználók 99%-nak nincs igénye CD/DVD meghajtóra.
Ha kell sajnos USB-s meghajtót kell vásárolnod hozzá.
"Nem CD hanem DVD író-olvasó van a gépekben úgy 20-25 éve"
Mesélj még Andersen! 25 éve még annak örültem volna ha CD írót tudok venni, nemhogy DVD-t...
2023. nov. 3. 18:16
6/12 anonim válasza:
#5 Ok, akkor nem 25 éve, de 15 éve biztosan (egyébként 1999 óta kapni DVD írót)
2023. nov. 3. 18:31
7/12 anonim válasza:
Előző gépemben 10 éve volt még (Lenovo Ideapad G505), de ez már nem működik. Van 2 db Lenovo Thinkpadom, ezeken nincs.
2023. nov. 4. 22:21
8/12 anonim válasza:
Ember, a mai 10-15 évesek azt se tudják mi az a CD. Én se használtam már 10+ éve. Nincs semmi igény rá, hogy legyen optikai meghajtó egy mai laptopban. Külső, usb-vel csatlakoztatható meghajtót tudsz kapni, ha kell.
2023. nov. 5. 15:25
9/12 anonim válasza:
Amúgy ja, kb 10 éve adták ki az utolsó optikai meghajtós laptopokat. 4. genesekben még azért inkább általános volt, 5-6. gennél nagyon gyorsan eltűnedeztek. Kaptunk helyette nvme csatit.
2023. nov. 5. 15:28
10/12 A kérdező kommentje:
Én mióta megvan a 10 éves laptopunk, nem nézelődtem. Most vennék és furcsálltam, de külön akkor veszek majd usb-s olvasót.
Nekem van zenei cd-m vagy régi filmek, vagy ballagás, szalagavató, ami cd-n van meg.
És már a Dvd lejátszók korszaka sincs, valahol csak le tudjuk már játszani...
Az oké, hogy floppy lemezes gépek nincsenek, de szerintem a Cd-k, Dvd-k nem haltak még ki.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!